Üretim fazlası elektrik ne oluyor?

Anlamakla algılamak arası farklar kastettiğin fazladan kullanılan odun kömür ise o ayrı tartışma konusu ama soru bunlardan sonra elektriğe dönüşmüş enerji ise birazcık araştırdığında zaten kendi kendine gülecek bol malzeme bulacaksın, sadece ip ucu pilleri ve aküleri pratikte değil teoride düşün

herkes elektrikçi olur ama herkes onu anlayamaz

Piller ve akuler elektirigi depolar o yuzden sizin meslek ne elektirikciyim falan demeyin sakin :)

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi

:D güvenlik kamerası montajı hiç yapmadım :eek:

Bizim gibileri ancak buralar da görürsünüz zaten, konuyu kişiselleştirmenin alemi yok anlamıyorsan anlamaya çalışmak en güzeli, bu arada ben de çiftçiliği bilirim en az elektriği bildiğim kadar :)

tedas in trafolari zaten bunun icin var fazlasi yok elektrigin eksigi var

Son düzenleme:
Bir otomobil motoru ne kadar güç üretir ? Tamda otomobilin ihtiyacı kadar (farlar klima diğer araç gereç kayıplar ve tabi aracın gitmesi için gerekenin toplamı kadar) Yani motor fazladan güç üretip fazlasını toprağa vermez. Peki otomobilin güç ihtiyacı üretilenin üstüne çıkarsa ne olur ? Örneğin araç rampa yukarı çıkmaya başlarsa. Araç yavaşlamaya başlar. Sürücü aracın yavaşladığını farkedince daha çok gaz verir. Motor daha çok güç üretir aracın hızı tekrar normale gelir. Rampa aşağı inerken de bu durumun tersi olur. Çoğu zaman sürücüler yolun durumunu bildiklerinden bu duruma önceden hazırlıklı olurlar. Ciddi süprizlerle karşılaşmadıkları sürece ( yola bir hayvanın atlaması gibi) yolun durumuna göre hızda ani değişiklikler olmaz. İnter konnekte sistemde aynen böyle çalışır. Güç tüketimi arttıkca gerilim düşer YTM gerilim düştükce gaza basar :) tersi içinde durum geçerlidir. Zaten yolun durumunun sürücü tarafından bilinmesi gibi YTM de tüketimin durumunu önceden bilir. Yola hayvan atlaması gibi (ciddi bir elektrik arızası) olmadığı sürece şebekede ani dalgalanmalar oluşmaz.

Kolay gelsin...

Forum istatistikleri

Konular
129,721
Kullanıcılar
452,438
Son üye
yeninesil2010

Yeni konular

Geri