Üst komşudan su kaçağı

Ustalarım merhabalar. Geçen gün su sızıntısı her zamankine göre daha da artmıştı. Dayanamadım üst katı aradım o da bana bir sucu göndereyim baksın dedi. Eğer senin borularındansa sen bendeyse sorunu ben halledeyim dedi. Zaten benim asma tavan sökülmüştü. Sucu baktı sonra üst komşuya çıktı. Çekiç sesleri gelmeye başladı.:eek: Güzelce silikonlu derz yaptılar. Sucuya duşa kabin kenarlarını da kontrol edip derz çekmesini söyledim. Sorun bitti çok şükür.
Allah herkese anlayışlı komsu sahibi etsin. Cahillerle yaşamak çok zor. 100 oldu söyledim de adam zorla yaptırdı.

Merhaba,sn.Öğretmen27 hocam;biraz geç de olsa bu neticenin tatlıya bağlanabilmiş olması bence çok sevindiricidir.İnanın okuduğumda kendi apartmanımda oturuyor olmanız kadar bu sonuca içten de memnun oldum.Bu zamana kadar olan sabrınız da çok takdire değerdir (Aslında komşunuz umursamaz bu geçici tavırlarıyla belli ki sabrınızı da test etmiş,bu son olumlu tavrını ortaya koyuncaya kadar geçen zamana kadar hiç şüphe yok ki !), ama Allah büyük bir sabır vermiş ki buna iyi dayanmışsınız sn.Öğretmen27 hocam.Tekrar geçmiş olsun dileklerimle,bir daha bu türden talihsiz olayların,siz de dahil olarak hiçbirimiz tarafından da yaşanmaması (Görülmemesi) dileğimle.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Çok teşekkür ederim Sayın [MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] Hocam. Vallahi nasıl sabrettim ben de bilmiyorum. İnşallah dediğiniz gibi böyle şeyler başımıza bir daha gelmez. Saygılar ve sevgiler...

sayın oğretmen öncelıkle geçmış olsun bir ata sözümüz var ev alma komşu al diye eskişehirde osmangazı universitesı ne yakın bır ev kıraladım oğlum üniversitede okuyordu evden çıkıp derse gırecek çıkışında eve gelecek şekılde beş katlı apartmanın birinci katı apartmanda merkezı ısıtma varmış iptal etmışler boruları kesmışler sözde beşinci kattan benım oturduğum daırenın salonuna borular bağli kalmış beşinci kattakı komşu sular kesık dıye açık bırakmış Allahtan evdeydik ha bu arada borunun ucu dişarda gormuştum ama aklima böyle bişey geleceğı hiç beklemiyordum hanımla otururken foşşş bir ses borudan su fişkiriyor bır anda panikledim hertaraf batacak mutfaktan ağaç sapli biçaği aldım sap kısmına bez sardım boruya çaktım suyu tam olmasada kestım yonetıcıye haber verdık su vanasını kapattılar sorun ortaya çıkınca beşinci katta oturan hanımefendı enaz 3-4 sefer geldı zararınız varmı karşiliyayım komşuluk bence oyle olmalı

sayın oğretmen öncelıkle geçmış olsun bir ata sözümüz var ev alma komşu al diye eskişehirde osmangazı universitesı ne yakın bır ev kıraladım oğlum üniversitede okuyordu evden çıkıp derse gırecek çıkışında eve gelecek şekılde beş katlı apartmanın birinci katı apartmanda merkezı ısıtma varmış iptal etmışler boruları kesmışler sözde beşinci kattan benım oturduğum daırenın salonuna borular bağli kalmış beşinci kattakı komşu sular kesık dıye açık bırakmış Allahtan evdeydik ha bu arada borunun ucu dişarda gormuştum ama aklima böyle bişey geleceğı hiç beklemiyordum hanımla otururken foşşş bir ses borudan su fişkiriyor bır anda panikledim hertaraf batacak mutfaktan ağaç sapli biçaği aldım sap kısmına bez sardım boruya çaktım suyu tam olmasada kestım yonetıcıye haber verdık su vanasını kapattılar sorun ortaya çıkınca beşinci katta oturan hanımefendı enaz 3-4 sefer geldı zararınız varmı karşiliyayım komşuluk bence oyle olmalı

Daha kötüsü bizim başımıza geldi merkezi sıcak su sistemi olan yerlerde z hattı (sirkülasyon hattı) olur bilirsiniz sıcak su kazanından çıkan suyun uzaktaki tüketiciye soğumada ve tüketiciyi bekletmeden anında ulaşması amacıyla bizdeki pompa arızalı yani o hat işlevini yerine getirmiyor.

Bir gün en üst katta sıcak su borusu dirseğin olduğu yerden patlıyor dirseğin dönüşü z hattına bağlı. Tesisatçı suyu kesip dirseği söküp yerine kör tapa takıyor yalnız z hattı nasılsa kullanılmıyor diye oraya kör tapa takmadan boş bırakmış. Sıcak suyun açıp gitmiş. Su z hattının dönüşü üzerinden basınçla yukarı çıkıp yaklaşık 500 litre kadar akıp her yeri rezil etmişti. :)

SU KAÇAĞI TESPİTİNDE TESPİT CİHAZI OLMASA KİM BİLEBİLİR Kİ?
Su kaçağı tespitinde bulunmak günümüzde teknoloji ile kırmadan dökmeden zamandan ve maliyetten tasarruf yaparak sizi sorunlarınızdan kurtarabiliyor. Su kaçağı tespiti cihazı sayesinde banyonuzun fayanslarını kırarak aramaya, mutfağınızdaki ıslak zemin veya fayanslarınızı, mutfak dolaplarınızın, mutfak tezgâhını aşağıya indirmenize gerek olmadan hem noktasal tespitini yapıp yine kırıp dökmeden tamiratını da yaptırabilmenize olanak sağlıyor. Temiz su diye bilinen şebeke suyu kaçaklarında nokta tespiti daha kolay ve kesin çözümlüdür. Pis su atıkları yani gider borularındaki kaçaklarda zemin altında ve açıkta olan kısımlarda noktasal tespit ve tüm giderler değişmeden sorun çözülebilmektedir. Eğer giderde ek yerlerinde veya eğimsiz döşenme hatası yok ise sadece kırık olan kısım değişerek sorundan kurtulmuş olursunuz. Şayet problem eğim ya da ek yerinde ise gider borusunun büyük bir bölümü değişir. Bu şekilde su kaçağı tespit cihazı her zaman size en az hasarın çıkmasına çok fazla kırıp dağıtmamaya aynı zamanda maliyetin düşük olmasını sağlamaktadır.

Su Kaçağı Tespitinde Nem Ölçerek Bulma.

Su kaçağı tespiti işlemini nem ölçerek de bulabiliriz. Bunun için su kaçağının bulunduğu alandaki en nemli ve nemin yoğun olduğu bölge tespit etmeliyiz. Bundan önce göz ile kontrol şarttır. Şayet damlama veya akıntı varsa direk o bölgede nem ölçülmeye başlanmalıdır. Su borusu patlaklarında su yayıldığı için su kaçağını bulmak zorlaşır fakat detaylı ve dikkatli bir inceleme ve araştırma sonucu başarılı sonuç elde edilebilir. Nemölçerin kullanımında cihaz ile ıslak olan bölgede gezilerek veriler toplanır ve nemin en yoğun olduğu bölgede incelmeler derinleştirilir. Bu işlem alanı daraltamayıp olumsuz sonuçta alabiliriz. Nemölçer ile su kaçağı tespiti çok fazla uygulanan ve bu işlemde denenen bir metot değildir. Bu metot bizlere tespit noktasında yardımcı fikirler verir. Hava basıncı ile su kaçağı tespiti kompresör yardımı ile su borularına basınç testi yapılarak bulunur. En iyi ve kesin sonuç alınabilecek yöntem hava yolu ile kaçak bulma tespitidir. Hava yöntemi ile patlak tesisattan çıkan hava sesi ile patlak kısım tespit edilir ve sadece bu alan tamir edilir.

Evet Sn Hocam sizinle bu mevzu hakkında biraz konuşmuştuk komşu duyarsız davranıyor demiştiniz. Bizim insanlarımızın bir kısmı toplu konutta, apartmanda yaşamı bilmiyor.
En üst kattaki halı silkeler, pisliklerini döker,alt katta yaşayanları düşünmez.
çook uzun seneler önce 4 apartman yanımızda kadın elektrikli süpürge torbasını balkondan(5.kattan) silkeliyordu etraf toz duman herkes yangın mı çıktı diye balkona çıkmıştı hiç unutmuyorum (itfaiyeyi arayanlar bile olmuştu) dün gibi aklımda :( :)
En üst katta çatı akar alt kattaki bana ne der, bodrum kattakini pislik basar üst katlardaki bize ne der, maalesef durum böyle...
Abi Sen Süpürge Torbası Temizleyen Görmüşün . Oda Bişeymi. yıl olmus 2015 milletimiz çöpleri dışarı çıkarmaya üşeniyo 5. katttan çamdan balkondan sallıyolar aşağıya . Allahtan Kafamıza Gelmiyor. Sonumuz Hayırlı Olur İnş.

Ayni sey nenimde başıma gelmisti. Ben evi yeni aldigimda alt komsum da yeni aldi. Demekki bizden oncekilrin umrunda degilmis :) her neyse, yeni evleneceklerdi evi yaptirmislar. Arada eksileri godermek icin geliyordu. Tuvalette ve banyodan su aktığini soyledi. Fayanslarin aralarinda bosluklar olusmus zamanla, onlari doldurduktan sonra tekrar sordum duzeldi dedi.
Bile bile insanlara zarar vermyi anlayamiyorum ben. En kötüsü de o saygisiz insanlarla ayni ortamda yasamak zorunda olmak. Derz cekmek ya da bir alci hazirlayip surmek benim 5 dakikami almaz ama herkes anlamiyor bunu

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri