İnverter kaynak makinesi tavsiyesi

Sonuncu linkteki milwaukee makine, çin işi sahte ürün. Üzerine sahte isim yazılmış. punta vs atmak için kullanılabilir ama çok uzun vade çalışmayacağı kesin.
Askaynak makine %17 rejimde 180A, %100 rejimde 80A verebiliyormuş
Expressweld makine %20 rejimde 200A, %100 rejimde 89A verebiliyormuş.

Rejim şu demek, makine 10dakikalık periyotlar halinde kesintisiz ne kadar süre,ne kadar amper verebildiğini ifade ediyor. 180A %17 rejim demek, Makineden 180A çekildiği zaman 10dk'nın %17si olan 1.7dk boyunca bu akımı verip, kalan sürede de kaynak yapmadan soğuması gerektiğini ifade eder.

Tavsiyem birde nuriş ma200 'e bakmanız. %30 rejimde 200A, %100rejimde de 125A verebiliyor.
Teşekkür ederim üstad.

Sonuncu linkteki milwaukee makine, çin işi sahte ürün. Üzerine sahte isim yazılmış. punta vs atmak için kullanılabilir ama çok uzun vade çalışmayacağı kesin.
Askaynak makine %17 rejimde 180A, %100 rejimde 80A verebiliyormuş
Expressweld makine %20 rejimde 200A, %100 rejimde 89A verebiliyormuş.

Rejim şu demek, makine 10dakikalık periyotlar halinde kesintisiz ne kadar süre,ne kadar amper verebildiğini ifade ediyor. 180A %17 rejim demek, Makineden 180A çekildiği zaman 10dk'nın %17si olan 1.7dk boyunca bu akımı verip, kalan sürede de kaynak yapmadan soğuması gerektiğini ifade eder.

Tavsiyem birde nuriş ma200 'e bakmanız. %30 rejimde 200A, %100rejimde de 125A verebiliyor.
Nuriş için müşteri yorumlarında kart arızası verdiğini,Ürünün orjinalinin gelmediğini,Amper ayarında dalgalanmalar olduğunu söylüyorlar,Kafam iyice karıştı :)

Nuriş için müşteri yorumlarında kart arızası verdiğini,Ürünün orjinalinin gelmediğini,Amper ayarında dalgalanmalar olduğunu söylüyorlar,Kafam iyice karıştı :)
nuriş tamir için bir yada iki tane geldi. evet kart arızalıydı ve yapamadık. milvaku yu amerikan diye biliyorum, çin malı çakma olduğu belli ama cebinde taşınır. punta ve tamir için bir iki elektrot yakılır ama uzun süreli kullanılmaz. yüksek amper yazan tamamen smd olanlardan uzak durun. ve dediğim gibi hiç bir makine üzerinde yazan amperi vermez. 200 amper takıntınız neden bilmiyorum. expressweld 160 amper le 200 amper arasında çok az fark var ve 200 amperler marka bağımsız daha çok bozuluyorlar. ikinci el catpower 2200/2222 modeli kraldır. minik bir devdir. bakın ben tamirciyim(dim) benim için para eden makine tamir olan makinedir. makineye 10 bin verirsin, yanar bozulur 2-3 bine sıfır makine olur. tamircisinin elinde. ekmeğini yersin yani. o yüzden magmaweld dedim. trifaz kullanamadığınız için tavsiye etmem. küçük olanı catpowerden düşüktür ama iş görür. 160 amper olanı sıkıştırma seninle yaşasın.

Forum istatistikleri

Konular
129,858
Kullanıcılar
452,719
Son üye
Kalemlikontrol

Yeni konular

Geri