mehmet dikici
Üye
Peki C32N ne anlama geliyor bu durumda? Şimdi C gecikmeli Sigorta türü 32 de amperi desem, bu sefer dediğiniz gibi L de sigorta türü A da amper diyeceğim, sigortayla ilgili döküman da bulamadım internette. Ama işin bir ilginç yanı da, şofbeni üçüncü kademeye getirince de uzun süre nasıl olur bilmem ama bir süre atmadan çalışıyor, 20'lik olsa 7 kw ile atması lazım.
Bu arada konuyu açtıktan sonra denememiş olmam saçma geldi ve denedim, Elektrik sobalarını kapattım ve şofbeni 2. kademede 20 dakika aralıksız çalıştırdım bişey olmadı, ama evdekiler bu durumun nadiren olduğunu söylüyor. Ben unutup UFO ile aynı anda açmalarından şüpheleniyorum ama kapatıyoruz diyorlar, zaten açtıkları anda atmıyormuş da acaba UFO ısınıp kapalıyken şofbeni açıp sonra UFO devreye girdiğinde mi atıyor diye de düşündüm.
Elektrik sobalarının toplam gücü 4800 watt, ayrı odalarda ikisini aynı anda açınca da sigorta atmıyor. Doğrusu kafam karıştı.[/QUOTE
arkadşım merhaba
oradaki C32N sigortanın referansıdır.birde osigorta çin menşeili olabilir yani akımı tutmayabilir.sizin sigortanız Ltipi günümüzde (B tipi)20 amper gecikmesiz çalışan sigortadır.zaten bu sigortayı ana sigorta olarak kullanmak doğru değildir.sigortana gelen hat 4'lük veya 6'lıksa C tipi 40 A'lik sigorta kullana bilirsin.binanızın durumunu bilmiyorum mutlaka ana sigortaya gelen kabloyu kontrol etmelisin.birde yalnız başına duran C40 Asigortayı muhtemelen şofben için bağlamışlar,Btipi veya C tipi32 A'le değiştirmelisin.infrared ısıtıcıyı kapatsan bile düzen aldıramazsın.elektrik sobaları 4800w fakat elektro şofben 7000 wattır.(İ=P/u=7000/220=31.8 amper çeker).
kolay gelsin
Son düzenleme: