Lityum iyon kullanmayı özellikle istiyorum. Nikel pillere göre daha uzun omurlu olduklarını okumuştum. Sonuçta piyasadaki power bankerin çoğu lityum iyon olarak satılıyor.
50 liraya bir power bank almak basit. Tek uğraşı mağazaya gidip parayı ödemek. Ama bundan daha fazlası yapılabilir. Bunu yapan insanlar benden daha zeki değil ve yaptıkları cihazlar tasarım olarak berbat. Sony ve Samsung'u da by gruba dahil ediyorum. Tasarım belki çoğu kimsenin umrunda değil bu cihazlarda. Yakın zamana kaar Samsung bir power bank'im vardı ve elime alınca onu bir an önce atmak istediğini hissediyordum çünkü kalite olarak beni memnun etmiş olsa da tasarım olarak berbattı.
Bir şekilde bunlardan bir tane yapabilirim. Kendime, çevreme, diğerlerine. Ülke olarak eksiğiz bu konuda. Alman otomobilne biner, tasarımını takdir ederiz ama bunlardan bir tane üretmek için ne teşvik veririz, ne de kayda değer bir çalışma başlatırız. Bu da öyle bir durum.
Karışık devreler diyorsunuz ama anlamıyorum açıkçası. Birçok video izledim, power bank yapımı ve devreleri hakkında. Piller kabloya bağlıyorlar ve bu kablolari step up devresine lehimliyorlar. Yapılış videosu da var parçalama videosu da. Üstelik bunlar eften püften markaların cihazları değil. Xiaomi ve Samsung. Bu konuda atladigim yerler mi var sizce? Basit değil dediğinize göre göründüğünden farklı bir boyutu olmalı.
Ve, step up devrelerini nerelerde bulabileceğimi biliyor musunuz? İnternetten vs. beklemeden doğrudan alabileceğim bir yer...
sony e laf yok dalarjm
bak sony sony deyip gecme, birincisi piyasada orjinal sony cok cok az. ki bulduklarin da sana dandik gibi gelirse kusura bakma anlamamissin derim. ankarada unuttugum sokuk sarj aleti olaydi fotosunu cekip gonderirdim sana nasil bir trafo kullanip nasil islemlerden gecirmisler
ki uyduruktan bir sarj aleti.
gelelim su power bank muhabbetine, bahsettigim hususlara kim dikkat ediyor ki takiyor 7805 i veriyor 7 voltu tamamdir
peki o regulatprun gurultu faktorunu hesaba katiyor mu. hayir. neden. yaw diyor bunu alacak afdam bunu gectim telefonu ne kadar sure kullanacak.
ama sen eger ben parasini bayilirim kendim yaparim diyorsan zaten pili aldiktan sonr sorun kalmiyor. cunku en boyuk gazik o
o yuzden liona takma diyorum su dandik suzuki pilin teki3 ljra. nikel hem sarj islemi kolay. isi sensprlu bir tane yapacaksin bitti gitti
800 mah ufacik pil. 4 tane takacaksin tek bir 18650 kadar yer kaplamaz.
peki 18650 yapinca?
2 tane hayvan gibi pil, yanina regulatoru yanina max1555 i. kusura bakma da nikel pil tek isi duyarli transistorle hallediyor isi. lion koca entegre ve devre ile. zaten isi kontrol olacagi icin uzay montaji yaparsin nasil yerden kazandigina kendin de sasarsin.
bir kendi tasarimina bakarsin bir de piyasadaki hayvan gibi aletlere.
step up isinden vaz gec derim. ne kadar kaliteliler belli olmaz. benim bile elimde ne kadar gurultu yaptiklarini olcecek eleman yok senin ulasabilecegini de sanmam.