11 KW motoru yıldız üçgen çalıştıramadım.

Arkadaşlar.11 kw deniyor.
11 kilovat motor yıldız-üçgen olmadan çalıştırılır mı?
demek ki bu motora üçgende 380 volt verilecek.(ki diğer çalışanlar çalışıyorsa bu doğrudur)Eğer direkt olarak yıldızda çalıştırılırsa,sargı başına 220 volt düşer ve bobinajcı oğluna söz verdiği karne hediyesini almak için güzel bir sponsor bulmuş olur.Ama neden 45 amper çekiyor onu anlamadım.Acaba 2 faza kalsa yapar mı böyle bir şey?
 
Arkadaşlar motorlara *ASLA* doğrudan üçgen yol verilemez diye bir kural ,kaide yok.yalnız bir tavsiye va o da ne ,y/ü çalıştırılma motoru hem rahat kalkınmasını sağlamak hem de kuvvet tesisatına ilk kalkış anında aşırı yük binmemesini sağlamak amaçlıdır.(diğer nedenleri saymayacağım). şimdik ben de 37,5 KW motoru yeri geldiğinde doğrudan çalıştırmak zorunda kaldım.doğru mu derseniz, değil fakat mecbur kaldığımız zamanlar oldu. o nedenle motorun miline bağlı yükün koşullarına göre motorları üçgen çalıştırabilirsiniz.
 
Motor cift faza kalsa kalkmaz kitlemiş gibi zorlar. eger çift faza kaldıgında sen kasnak üzerinden motora kalkmasında yardımcı olursan çevirdigin yöne doğru kalkar. aşırı amper çeker termil atar.
Ama bende kendisi sorumsuz kalkıyor ve aşırı amper çekiyor.
Aynı motordan 18 tane calışan var diğerlerinde sorun yok sadece ikisınde birini yaktık diğeri sorunsuz yıldızda calışıyor.
Güç şemasında sorun olsa aynı yerde başka motordada aynı sorun olur ama yok. motor çıkış kablolarıda normal.
yanlış baglantıdan dolayı desek ve motoru yaksak. motor sarıldı geldi ve aynı motoru başka bir yere taktım aynı sorun oldu bende yıldız bağladım 2 ayı aşkın süredir çalışıyor.
Bobinajcımı aradım sorun olup olmadıgı sordum normal dedi farklı bir sarımıda yok.
Ama çalışmıyor işte
 
Tamam o zaman ben olsam ne yapardım onu söyleyeyim :)
Sorunu bölerdim.
önce ikiye bölerim.aşırı akım çeken motoru,normal çalışan motorun kumanda devresine,
normal çalışan motoru aşırı akım çeken motorun kumanda devresine bağlardım.
Böylece sorun motorda mı motorun bağlı olduğu tesisatta mı onu anlardım önce.
 
motoru kavurmuş olabilirmisin. bazen bobinlere sürülen vernik motorun zorlanması yada 2 faza kalması sonucu fazla pişer. buda yalıtkanlığını kaybetmesine sebep olur. motor çalışır aşırı akım çeker ama uzun süreli değil.

bazen acele istenen motorlarda bobinaj sonrası sürülen verniğin hemen kuruması için bobinlere enerji verilir, kuruması sağlanır ve hemen motor toplanabilir. süreyi iyi ayrlayamazsanız vernik fazla pişer. buda aşırı akım çekmesine neden olabilir diye düşünüyorum.
 
kardeşim yıldız üçgen güç baglantını konturol et çünkü aynı durum bizdede oldu sorun güç baglantısında çiktı
 
kardeş motorda kılemens baglantısında u,x ile v.y baglantıları degişmişise motor yıldız çalışır ama üçgen çalışmaz fazla amper çeker
 
motor daha önceden sarılmışmıydı yoksa orjinalmiydi ?eger sarılmıssa bobinajci dikkat etmezse siemens motorlarda baglantı ve tel farkları olabiliyor .aynı etikete sahip motorun teli veya baglantısı farklı olabiliyor dikkat etmek gerek....
 
arkadaşım biraz geç gördüm soruyu ama benim düşüncem motor sargıdan geldikten sonra U-X V-Y ve W-Z karşılıklarına bakman gerektiği büyük ihtimal bu karşılamalar bobinajcı tarafından ters bağlanmıştır.motor yıldız çalışır ama üçgen de sargının biri 1 faza kalır diğer iki sargı yüksek akım çeker cevap yazanlardan birisi de üçgen de bir sargıya 220 volt tan fazla gerilim verilemez diyen arkadaş acaba hayatında hiç motor bağladı mı?merak ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Mesajlar
934,709
Kullanıcılar
453,457
Son üye
kemli

Yeni konular

Geri
Üst