12 v dc deutz motor (araba motoru) elektrik sistemi

Mars motorunu ve rolesini aku ile, elektronik karti da harici 12v ile besleyin. Bu sartlarda sorun cikmiyorsa cozum de belli olmus olur. Linkini verdigim step - up regulatoru kullanirsiniz.

Bu ünitenin boştaki akımı 120mA, bağladığınız kondansatör bu akımı, marş süresinde destekleyemiyor.

Boşta çalıştırmak için Lityum pil veya başka çözünler bulunabilir, ancak TTC32 nin PWM veya diğer çıkışlarından akım çekiliyor ise onu da ayrıca değerlendirmek gerekir.
Bunun için detaylı anlatım , şema vs gereklidir.

Mars motorunu ve rolesini aku ile, elektronik karti da harici 12v ile besleyin. Bu sartlarda sorun cikmiyorsa cozum de belli olmus olur. Linkini verdigim step - up regulatoru kullanirsiniz.
aynen öyle yapıcam 12 volt 6 amh bir akü daha alıcam marş sırasında diğer akü ile şarjını kesip direk işlemciyi besleyecek marş bitince tekrar bu 6 amperlik akü şarj olucak bir akü ve bir araba rölesi ile çözüm olucak. teşekkür ediyorum .

Isıtma bujisi, marş süresi, marş kablo veya tesisat kontrolü bunlar ana sebepler bence. Bulduğunuz çözüm işe yarasa da sorunun kaynağını bulmanız daha sağlıklı olur.

Önce marş kablosunu kontrol etmenizi öneririm. Zayıf olduğunu düşünüyorum.
50 lik kablo marşı besleyen
Isıtma bujisi, marş süresi, marş kablo veya tesisat kontrolü bunlar ana sebepler bence. Bulduğunuz çözüm işe yarasa da sorunun kaynağını bulmanız daha sağlıklı olur.
ısıtma bujileri yok. sadece önünde yük var bu yüzden zorlanıyor voltaj düşüyor. teşekkür ederim
Marş süreniz uzun olabilir mi? Isıtma bujileriniz aktif mi?
ısıtma bujileri yok düz motor. 50 lik akü kablosunun yerine birde 70 lik çıkarıp deneyeceğim bakalım.

Bu arada kondansatör takdım destekledim. 24 v 10000 uf lik. bunda çalıştırdım fakat belli bir süre sonra bu kondansatör de görevini yapmadı. Yani 3-4 gün çalışmayan makinede görevini yapmadı.
Belki bu konu üzerinde durulabilir.
Önce seri diyot bağlayıp bağlamadığınız kısmı önemli.

Eğer bununla çalıştı ise Süper Kapasitör (Kondansatör) denilen "malzeme" var.
Değeri, mesela 10Farad, sizin taktığınızdan tam 1000 kat fazla.

Örnek: (Kapasitörler seri bağlanarak, gereken voltaj seviyesine çıkarılır)
https://www.direnc.net/23v-10f-super-kondansator

TTC32 yi bununla besleyebilirsiniz.

Tabi marş sırasında TTC32 nin çıkışları yüksek akım çekecek bi şey sürmemeli.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,714
Kullanıcılar
452,426
Son üye
mtnblt1107

Yeni konular

Geri