Mr_YAMYAM Abi dalgınlıkla yazıldığı bellli 12*0.707 nasıl 17 olsun bölme yaptığımı anladın işte niye gömüyorsun.
Şimdi Mr_YAMYAM abi sen diyorsunki bu trafo ideal hesapta 3 amper verebilir
(ben de bu hesapla aldım zaten). Lakin Ideal hesap çıkmaz (elektroniğin neresinde ideal hesap tutuyorki zaten
), peki varsın 3 vermesin, esasen LM den dolayı 1.5A üzeri ile işimiz yok.
Peki şu haliyle 1.5A verir mi? (Beni bir de trafo ile uğraştırmayın ne olur be. Opampları işliyoruz üniversite de, bu devre yüzünden onlara kendimi veremedim. Aha finaller geldi.
)
Yani diğer abilerimin ya da arkadaşlarımın, fazlasını vermez diye bahsettiği, 700 küsür mA ya da 500mA den fazla verir mi?
Yok vermez illa o attığım şemayı dene dersen boynum ince, ne yapalım denerim...
Sevgili taydin abim mesajını şu an gördüm (üstteki mesajımı yazdıktan sonra yani) kusura bakma.
Ya abiler tek tek hepiniz sağ olun var olun.
Şimdi konuyu toparlayalım artık.
Bitsin bu devre.
(bitince kaybolmam yeni konularda baş şişirmeye devam ederim o ayrı
)
Daha levhaya dökülecek, kutu yapılacak.
Vakit yok, para yok, bıkkınlık had safhada.
Özetle bu devre şu an tertemiz 12V veriyor ancak gücü biraz düşük kalıyor.
Hocanın benden istediği 12V ayarlı kaynaktı. Söylediği tek şey bu.
Yani ben yük olarak şunu bağlarım, bunu bağlarım ya da ne bileyim 12V da 2A çıkışı olsun falan asla demedi.
Ben sadece yaptığım kaynak bir işe yarasın, temiz iş yapmış olayım diye bunca başınızı şişirdim.
Demem o ki.
İşin devamı zorlaşıyorsa eğer üstüne bir de sonucun ne olacağını tam kestirmeden gideceksek hiç bulaşmayayım bu trafo işine.
730mA
Elektronik için çokta düşük bir değer değil netice de. (böyle avutayım kendimi ses etmeyin
)
Hem benim 12V ihtiyacım var.
Sizlerin bahsettiği şekilde bağlayınca sadece akım değil gerilim de değişecek heralde yanlış mı anladım?
Doğru anladıysam gerek yok yapmaya.
Bundan sonrası artık devrenin kutulanmış halini, aşamaları falan ilk mesaja eklerim, foruma bir hayırımız olsun...