190volt elektirik var


Kesinlikle katılıyorum dava aç. Parasını ödüyorsan hizmetide vermek zorundalar. Ne bu ya hiç bir suçun yokken cihazların bozuluyor ve sen kendi imkanınla çözüm bulcan yok öyle iş kardeşim. Valla benim başıma gelse saniye durmam söke söke alırım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım voltaj düşüklügünü evin uzak olmasından notur hattı sebekede zayıf oldugundan yapar senin yapacagın evine bir adet toprak a notür için levha gömdürüp notür hattına baglatmalısın veya baglamalısın( ben emekli tedaş çıyım)
 


özelleştrme taraftarı değilm zaten yanlş anlaşılmasın..sadece hzmete '' aa evet voltajınz düşükmüş ama yapcak bişe yok hadi görüşürz'' düeyip gitmeleri saçma..
 
özelleştrme taraftarı değilm zaten yanlş anlaşılmasın..sadece hzmete '' aa evet voltajınz düşükmüş ama yapcak bişe yok hadi görüşürz'' düeyip gitmeleri saçma..

İşte bunun olmasının sebide Bu tarz şeyler başımıza geldiğinde hakkımızı aramıyor olmamız....
 
benim evde 190volt elektirik var bu elektirik akımı normal mi televizyonumuz yandı bilgisayarım evde çalışmıyo kapaıyo başka yerde 24 saat ve üzeri çalışabiliyo ne yapmak gerekir acaba teşekkürler

kardeş regülatör alman gerek ancak öyle çözersin yoksa tüm elektrkli eşyalrın yanar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ayne durum bizim evde yalnızca tek prizde oldu. O priz de kombinin bağlı olduğu prizdi ve kombi bozuldu. Durum bir iki gün sonra kendiliğinden düzeldi; anlam veremedim.
 
sanırım çok eski bişebeke olduğundan zamanla gerilim düşümü artmış... sizin hattı besleye trafo yetersiz kalmaktadır. arkadaşların dediği gibi dağıtım şirketine dava açailirsin masraflar için.. bunun yanında kesinlikle trafonu değişmesi lazım tek sizin evde deildir o komşularda da öledir bence
 
1-Mağdur abone, yetkili servis çağırarak cihazdaki arızanın voltaj değişiminden kaynaklandığını rapor ettirmeli.
2-Bu belgeyle bağlı olduğu elektrik dağıtım şirketine başvurup, mağduriyetinin giderilmesini istemeli.
3-Elektrik firması zararı karşılamazsa EPDK, Tüketici Hakem Heyeti’ne veya Tüketici Mahkemesi’ne şikâyette bulunulmalı.

Kolay gelsin........
 
burda vaoltaj değişikliğinin TEDAŞ tan kaynaklandığını tesbiti önceliklidir , sorunun kaynağı eğer abonede ise TEDAŞ a açacağınız davayı kaybeder ve tüm masrafları (mahkem , noter ve TEDAŞ avkatını ücreti) kendiniz ödemek durumunda kalırsınız yanlış iş yapmayın önce kendi tesisatınızı kontrol etirin şartlar yönetmeliklere uygunsa dava ve mahkem yoluna gidebilirsiniz...tesiat taki hatalar ne olur u konuşalım hatbaşı klemensinden başlayarak en uçtaki pirize kadar her noktadan olabilir kontrol etmelidir uzman elektrikçi.. her elektrikçi arıza bulamaz bunu da burdan açıkça söyleyeyim...arıza ayrı bir uzmanlık ister....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…