1W ve 3W power ledler için gereken direnç miktarı nedir ? (18650 Pil)

Ölçümlerinizde ledin çektiği akım ile lede uyguladığınız gerilimide ölçerseniz iyi bir test etmiş olursunuz. Bilimsel bir ölçüm olmuş olur.
@serkan_48 kardeşim genç arkadaşımızın TSE ye ihtiyacı yok, onun için önemli değil. dağ başında kaldı, bir afet oldu veya bir kurtarma olayında o lambanın ledi yandı önemli değil çıkarır yenisini takarız (bu arada gecenin karanlığı önemli değil) "yaptım oldu" mantığıyla gidiyor , bu işten para kazanmak gibi bir derdi yok. marka olmayı düşünmüyor. ondan sonra biz de diyoruz ki neden bir TÜRK markası yok? değerli yorum, görüş ve yardımlarını benim gibi liseyi bile 8 senede bitirenlere ver. aklımızın zekatı değerlidir lütfen ihtiyac sahiplerine verelim.
 
Serkan beye teşekkür ederim öncelikle zaten o şekilde yapıcaktım.Gelelim dediğiniz konulara benim yaptığım fener için acil durum feneri demedim dimi ? Bir diğeri aydınlatma özelliği zifiri veya daha az karanlıkta çok güzel bir şekilde faydasını gördüm tahminim 300-500 lümen civarı aydınlattı. Şimdi piyasada halojen fenerler var biliyorsunuz ampulleri 25w,55w,100w lık ampulu olan fenerler var bilirsiniz onların yanma özelliği sadece 30 dk ve bu feneri acil durum için kullansanız bile sadece 30 dk çalışıcağını bilirsiniz. Şimdi bu durumda önemli olan yaptığınız işin ne için olduğunu bilirsiniz. Piyasadaki bir çok fenerin şarj olayı sadece bir kondansatörle oluyor ve aküyü bitiriyor sizi onlara yorum yapmanızı tavsiye ederim.Sonuçta bu fenerleri sağlıklı bir şekilde tp4056 ile şarj edip ve gayet uzun kullanma imkanına sahip oluyorum.Tekrardan diyorum bu feneri uzun zamandır kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım ama yaşarsam da sonrasında ledini değiştiririm burdaki önemli kısım pile bir zararı olmuyor kısmıdır. Burda ben dirençsiz kullandığımda sorunsuz çalışıyor demedim. Bir cahil gibi ilerisini görmeden denemeden bilmeden o konuda yorum yapmam ve buna yönelik kesin konuşmadım Ne demişler cahiller her şeyi bildiğini zanneder. Bu lafı da sakın üstüne alınma ortaya söylüyorum yani alınmak isteyen alınır.
 
Kablo bağlantıları ince telle yapıldıysa direnç görevi görür. Bozulmadan uzun süre dayanabilir. Ama bir direnç takmak zor olmamalı.
 
Bir led verilen sınırları dışında çalışmaz mı çalışır. Bu neyi doğurur ömrünün kısalmasına neden olur. Bu led verilen voltaj akım ve sıcaklık değerleri için verilen ömrü ne ise bu limitlerden herhangi biri aşıldığında ömrü kısalır.

Pile zararı olurmu olmaz. Pil için zarar kısmı şarj üst gerilimi ile deşarj alt gerilimi arasında kullanmazsanız sorun başlar. Birde ikinci sorun pilin verebileceği akım üzerine çıkarsanız sorun yaşarsınız.

Arada tp4056 var ise korumalı modül ise piliniz korunuyor demektir.

kolay gelsin.
 
@Canmose , bak genç adam benim yaşım 56, senin yaşın 23. sualtı aydınlatması olsun, tavan aydınlaması uyarı , el feneri aklına gelen her türlü ledi gördüm satın aldım kullandım, doğru yapılan bir yorum okudum mu yazmış olmak için yazmam. milyon dolarlık teknelerin ( ağız alışkanlığı yatların ) işlerini yapardım, sağlık sorunları nedenleriyle kendimi emekliye ayırdım. kullandığın ledin datasını hiç inceledin mi? en verimli kaç voltta kaç amperde çalışır diye? elindeki pilin datasına baktın mı? arasındaki bağı kuracaksın ki , hangi bileşenleri araya girersem en uzun ömrü alırım diye. youtube de gördüm ben de yaptım, videosunu çektim yükledim millet izledi, bunlara bakarak kriter oluşturulmaz. burada beni bilgisiyle - ustalığıyla böcek gibi ezecek o kadar büyük ustalar var ki ve şu kadarını bil yaşları hiç önemli değil. yeni nesil hem saygıyı bilmiyor hem de tıkla hemen gelsin istiyor. benim sana başka bir lafım yok yolun açık olsun.
 
@paskomya siz beni yanlış anlıyorsunuz ben üstteki yorumda deseydim ki ben kullandım öyle kullanın hiç bir sıkıntı olmaz ben size garanti veriyorum deseydim yorumunuzda haklı olurdunuz ben dedim böyle böyle kullandım sorun yaşamadım dedim yani tecrübe ettiğim bir şeyi söyledim.Ben size bilgisiz vs tarzında bir şey demedim benden tabiki de daha bilgili olabilirsiniz ki öylesinizdir ben buna da bir şey demiyorum. Ama benim anlattığımda başkalarına tehlikeli kendilerine zarar vericek bir konuda yorum yapmadım özellikle belirttim feneri kullanırken zarar verebilecek şey pilin aşırı ısınıp sorun çıkartmasıdır ve böyle bir şey yaşanmadığını belirttim.


Diğer yorum yapan ustalar doğru haklısınız bende ömrünü kısalttığının farkındayım mesajlarımdan da bunun anlaşıldığını düşünüyorum.

Hatalı bir laf ettiysem de affola.

Size de bir şey soracağım şimdi korumalı tp4056 pilin kulanımında da korumasını mı sağlıyor bu durumda 1s bms kartına ihtiyaç duymuyoruz öyle mi bunu bilmiyordum
 
Son düzenleme:
Evet ,

Korumali tp4056 modüllerin cikisinda bir mosfetle gerilim izleyici var. Bu devre pilin deşarjı esnasinda voltajini takip edip yanlis hatirlamiyorsam 2.8 voltta cikisi kesiyor.

Pili koruyor.

Ama unutmayin piyasada korumasız modullerde var.
 
tp4056 lar benim bildiğim pili şarj esnasında korur,boşaltım esnasında değil,çünkü çıkışları pile gider ve pilden de kullanılacak elemana gerilim gider,yani tp ler pil ile kullanılacak eleman arasında olmadığı için ki olamazda zaten amacları ve bağlantıları o şekil değil,bunun için yani hem şarj hem deşarj için bms devreleri var ancak bms devreside aşırı akıma karşı korur ancak led zaten bms devresinin devreye gireceği şekilde ilk çalışma anında yüksek amperlere varan örnek matkap 18650 çalışma anı gibi bir akım çekmeyeceğine göre bms devreside gereksiz olur,şarj için 18650 de tp4056 kullanılabilir onun yanında voltaj sınırlayabilen dc devreler var küçük 15-20 tl bandında,bunlardan 1 adet edinip pili tp4056 ya ve pilin + - çıkışını diğer devreye girerek voltajı kullanılacak lede göre sabitleyip 18650den voltaj sınırlayıcının en düşük çalışma gerilimine gelinceye kadar faydalanabilir,sonrasında devre zaten devre dışı kalır gerekli voltajın altına düşünce ve böylece hem pil hem led sağlıklı bir şekilde kullanılabilir tabi bu dönüştürücüde giriş voltajının 3.3v dan başlayanlarının fiyatı pahalı biraz ancak 2 adet seri 18650 kullanarak xl4005 devresi(15tl) kullanabilirsiniz,giriş 5v çıkış 1.25-32v arası,kullanılacak led sayısına göre voltajı ayarlarsanız akım zaten otomatik olarak bu devrelerde ayarladığınız voltaja göre verilebiliyor,yani güç kaynağı gibi hem akım hemde voltaj sınırı ayarlayamıyorsunuz çünkü ucuzlar,2 pili 5v a düşene kadar kullanırsa pilin tekinde 2.5v a kadar gerilim düşümü olur,18650 lerde pek istenen bir durum değildir 3v altı ancak siz çıkma laptop pilleri kullanacağınız için pekde sorun olmaz pil ömrü açısından,yok eğer 3v altına inmesin derseniz şarj gidiş süresini kullanacağınız ekipman sonrası test edip süreyi bilirseniz ona göre tekrar şarja takabilirsiniz yada ledli pil kapasite devreleri var minik onlarla takip ederseniz sanırım bu da bir çözüm olabilir kullanılacak yer ve yerin büyüklüğüne göre göreceli olarak,naçizane böyle birşeyler düşündüm yanlışım var mı bilmiyorum bende usta değilim ama mantıken böyle uygun görünüyor.
 

Asagidaki iki modulu inceleyiniz. Ilk modül sadece şarj icindir. Ikinci modul uzerinde voltaj takipcisi ve mosfet var. O modul pil voltajini kontrol edip limit altina inince voltaji keser.

Iki modul arasindaki baglanti farklarinida inceleyebilirsiniz. Ikincide pil baglantisi ile çıkışlar ayni yerden degil dikkatinizi cekerim.



 
teşekkür ederim resimler için,benim elimde ilk resimdekilerden mevcuttu,işin aslı ikinci resimdekinden hiç denk gelmedi yada dikkat etmedim,15 kadarda almıştım,8 tanesini pil şarj ünitesi üzerinde kullanıyorum laptop pillerini şarj için,2.resimdekinden araştırıp satın alıp farklı yerlerde kullanabilirim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…