Veya soruyu değiştireyim. Bana 210V DC ile çalışan, az enerji harcayan, az yer kaplayan, kesinlikle ısınmayan bir şey lazım. Her hangi bir şey.
Şöyle de açıkamaya çalışayım.
Bazı forumdaşlar bilir. Çin'den 210V 1500W PWM motor sürücü aldım. Çok enteresan bir sürücü.
Sürücüde;
1) 10k ohm potans için soket var.
2) Haliyle motor için DC çıkış.
3) Bir de motor çıkışını açıp kapatmaya yarayan 2 pinli bir soket var. Bu pinleri kapatınca (birleştirince yani) sürücü üstündeki röleyi tetikliyor ve motora güç gönderiyor.
Sorun tam olarak şu. Sürücü doğrudan motora bağlı değil. Arada ileri geri yapmak için 2 tane kontaktör ve bir select siviç (1-0-1) var. Buraya dikkat: Siviç 0 konumunda iken yukarıda 3. maddede bahsettiğim devreyi kapatınca (motora güç göndermek için devreyi kapatıyoruz ya hani) sürücü motoru algılamıyor ve hata moduna geçiyor. Çünkü kontaktörler devrede değil ve sürücü motor çıkışının boş olduğunu sanıyor.
2 çözüm var:
1) Select siviçi sürekli ya sağ ya da sol konumda tutmak (orta konuma alınca sürücü motoru algılamıyor ve hata moduna geçiyor ya hani). Ama bu çözüm kullanışlı değil. İlla ki motorun yönünü değiştirmek için siviçi önce ortaya sonra diğer yöne çevirmek zorundayım. Bu yüzden bu ihtimal ölüyor.
2) Sürücüyü kandırmak. Sanki her durumda motor takılıymış gibi davranacak bir şey takmak. Nasıl anlatayım bilmiyorum. Sürücüyle kontaktörlerin arasına DC 210v ile çalışacak bir şey takmak yani. Sürücü sanki motor varmış da biraz enerji harcıyor diyecek. Takacağımız şey 210V DC ile çalışan, az enerji harcayan, az yer kaplayan, kesinlikle ısınmayan bir şey olmalı. Her hangi bir şey.
Karışık olduğunu biliyorum ve inanın yazarken nasıl anlatacağımı bilemedim. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
Lütfen yardım.