266 CLAMP METER PENSAMPERMETRE

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Digital-Clamp-Meter-266-Accessories-Available-500V-Insulation-Tester-Unit-DT-266.jpg
Ustalarım başlıkta yazmış oldugum ürünü aldım. Fakat External unıt (sol alt ve sağ üst kırmızı bölüm) yazan bölümde direnç kademeleri bulunmaktadır. Fakat bu bölüme getirdiğimizde kendi kendine değerler çıkıyor bazen de çıkmıyor. 2. olarak aldıgım yere gittim aynı ürünle değiştirdim aynı sıkıntı bunda da var. Benim bilmediğim bir şey mi var acaba?

Bu sorumun cevabını bilen yok mu ustalarım???

Hocam 20Mohm ile 20000Mohm arası ölçüm değeri çok büyük olduğu için ölçümü yapmadan havanın direncini ölçmeye çalışır gibi davranabilir. AG de kullandığımız voltmetrelerde bile gerilime alır almaz herhangi bir yeri ölçmeden bazı değerlerin çıktığını görebiliyoruz bu da onun gibi bir şeydir sanırım.

Hocam 20Mohm ile 20000Mohm arası ölçüm değeri çok büyük olduğu için ölçümü yapmadan havanın direncini ölçmeye çalışır gibi davranabilir. AG de kullandığımız voltmetrelerde bile gerilime alır almaz herhangi bir yeri ölçmeden bazı değerlerin çıktığını görebiliyoruz bu da onun gibi bir şeydir sanırım.
Cevap için teşekkürler ustam. Ben zaten bir arıza oldugunu düşünmedim 2. ürünle değiştiridikten sonra. Ama ilginçtir ki tam duruyor sonra problarla oynayınca hemen değer sapmaları gözüküyor. Yüksek değer orta değer düşük değer belli olmuyor. Sadece bu kademede oluyor bu. (20mohm ve 2000mohm) 20 k ohm'da olmuyor. Bu normal mi sizce?

Cevap için teşekkürler ustam. Ben zaten bir arıza oldugunu düşünmedim 2. ürünle değiştiridikten sonra. Ama ilginçtir ki tam duruyor sonra problarla oynayınca hemen değer sapmaları gözüküyor. Yüksek değer orta değer düşük değer belli olmuyor. Sadece bu kademede oluyor bu. (20mohm ve 2000mohm) 20 k ohm'da olmuyor. Bu normal mi sizce?
20k ile 20mohm karşılaştırınca arada 1000 kat fark var hocam değer büyüdükçe artması normal. Hava çok iyi bir yalıtkandır küçük kademelerde direnç sonsuz görülebilir ama değeri büyüttükçe bazı değerlerin görünmesi normal sonuçta 2.000.000.000 ohm'dan bahsediyoruz.

20k ile 20mohm karşılaştırınca arada 1000 kat fark var hocam değer büyüdükçe artması normal. Hava çok iyi bir yalıtkandır küçük kademelerde direnç sonsuz görülebilir ama değeri büyüttükçe bazı değerlerin görünmesi normal sonuçta 2.000.000.000 ohm'dan bahsediyoruz.

Bu değerde direnç ölçmem gerekirse rastgele çıkan değerler ölçüm sonucunu etkilemez mi?

Bu değerde direnç ölçmem gerekirse rastgele çıkan değerler ölçüm sonucunu etkilemez mi?
Şimdi probları hiç bir yere değdirmediğimizi varsayarsak havanın direncini ölçüyor muşuz gibi düşünelim dedik ya ölçmek istediğin elemanın uçları dokundurduğumuzda havanın iletkenliği artık ihmal olur diyebiliriz. Ama gene de sapmalar devam ediyor diyorsan ve emin değilsen ve malzemeyi biliyorsan
5c4fd13fb9fb4b1332c1d0423fd5126a.png
formülü ile hesapla hocam :)

Şimdi probları hiç bir yere değdirmediğimizi varsayarsak havanın direncini ölçüyor muşuz gibi düşünelim dedik ya ölçmek istediğin elemanın uçları dokundurduğumuzda havanın iletkenliği artık ihmal olur diyebiliriz. Ama gene de sapmalar devam ediyor diyorsan ve emin değilsen ve malzemeyi biliyorsan
5c4fd13fb9fb4b1332c1d0423fd5126a.png
formülü ile hesapla hocam :)
2.000 kohm kademede ölçülen bir kond. 20mohm kademesinde ölçmek istediğimde dediğiniz gibi havanın iletkenliği ihmal oluyor ekranda açık devre gözüyordu.(Öyle hatırlıyorum şahsen) 2.000 kohm kademesinde ölçülen kond. tabiki de 20mohm veya 2.000 mohm kademesinde ölçülmez sadece elimde o parça oldugu için bunu yaptım.
Akşam tekrar dener size bilgi veririm. Çok teşekkür ederim cevaplar için.

Direnc kademesinde iki probu birbirine deydirdiginizde ekranda sifir degerini sagbit bir sekilde gormelisiniz. Aksi durumlarda direnc kademesi arizalidir.

bende oonurr arkadaşın dediğini dicektim.

O kademede probları kısa devre ettiğinizde ekranda ne görüyorsunuz 000 değerini görüyormusunuz.

Bir ara bende bu ölçü aletini kullanıyordum. malesef o iki konumda hiç ölçüm yapamamıştım. Ve bu ölçü aletini çok sağlıklı bulmuyorum. Ölçtüğü değerlerin çok doğru olduğuna inanmıyorum. Aletten alete farklılık gösteriyor.

kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri