350 kW Soft Starter

http://www.vekmar.com.tr/pdf/fliste/abb_trafo.pdf

yukarda trafo fiyatları hakkında fikir verecek bir liste var.

1600kva=25.000$
2000kva=30.000$

Tasarım aşamasında iseniz ilerdeki gelişmelere göre daha büyük bir trafo almak daha mantıklı görünüyor. Çünkü frekans ile soft arası fiyat farkını tam olarak bilmemekle beraber 5000$ dan çok fazla olduğunu tahmin ediyorum.

Genelde yüksek güçlü 3'lü pompa veya blover uygulamalarında 2 adet soft starter 1 tane frekans invertörü yolverici kullanılır. Kendi işyerimde 3x90KW dalgıç pompa( 2 soft+1 frekans) , 3x315kw santifirüj blover (2 soft+1 frekans) kullanılmaktadır. Aynı anda sadece 2 cihaz devrededir. Bir tanesi yedek olarak kullanılmaktadır. Çalışma saatlerine bakılarak belli aralıklarda çalışan cihazlar değiştirilmektedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sevgili arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
Henüz pompa,trafo veya softstarter almış değiliz.Proje aşamasında bulunuyoruz.Evvelce bu boyutta bir motora, softstarterle yol verme deneyimim olmadığı için konuyu foruma açtım çok ta iyi oldu.
Soft starterin, kalkınmada, akım kontrolü yapmadığını ancak sadece zamanı kontrol edebildiğimizi görüyoruz.
Bu durumda motor hız kontrol cihazı tercih etmek ve belki de bir cihazla birden fazla motora yol vermeyi düşünebiliriz.
Buna ne dersiniz,böyle bir şey uygulayan arkadaşımız var mı,yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

ben bursa orhaneli de şetat madencilik aş fabrikasında bu konuda bir sürü deneyim yaşadım abim soft starter yukte kalkma aşamasında cok sorun yaşatabiliyo fakat hız kontrol cihazları ile daha sağlıklı oluyor hem aynı zamanda motorufrekans convertoruyle kaldırdıgın zaman da motorun ureteceği kompanze den de kurtulmuş olacaksın 1600 KVa trafo için 100 KVAr kondansatör senin işini gorecektir bu açıdan boylece kompanzasyon maliyetini de düşürmüş olabilirsin ve o dediğim fabrikada 4 adet 400 KW değirmen motoru ve yaklasık 10 tane 350 KW motor var ve boyle gidiyor sadece frekans konvertörü kullansaydık maliyet cok düşük olacaktı fakat frekans konvertörü de harmonik oluşturuyo bu yuzden yapılacak kompanzasyonun harmonik filtre ile yapılmasını tavsiye ederim çünkü sürekli kondansatörler patlıyor ve kondansatörler trafo panosunun yanında olursa 400V değilde 440V kullanmanı tavsiye ederim....


Akıl Yaşta Değil Baştadır.....
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst