Güzel..Yamyam hocam bu kadar iş yaptım ama bu PPM kalibre beni yıprattı.Kartları tek tek kalibre ederken hiç sorun olmadı ama iş mono çalmaya gelince bir türlü ayar tutmadı.LM3915 leri bendekilerden deneye deneye sonunda tutturdum.Ama bittim yani.Her yerim tutuldu
Bütün testleri yaptıktan sonra PPM in kablolamasını, F/S ve DOT/BAR siwitchler için küçük bir devre kartı yaparak yerlerine taktım.Sonra kısa bir çekim yaparak mono olarak çaldırarak size dinletmek istedim.
Yapabildiğim en son bu.
Ama mükemmel değil.
Bilimsel ölçüm metodu ile PC den 0.2db adımlarla sinyal vermek zor ise şöyle bir yöntem uygulanabilirdi.
1) PC den mono sinyal elde edilir ve her iki kanala girilir. Mono sinyal elde edilemiyorsa, tek bir kanalı PPM'in iki kanalına paralel olarak girmek daha mantıklıdır. Hatta bu yöntem yazılımsal etkilerden daha iyi sonuç verecektir.
2) sinyal seviyesi ortalama 0db veya +1db gibi olacak şekilde PC ses seviyesi ayarlanır. İlgili ledler aynı anda hareket etmiyorsa LM3916 ya bağlı referans trimpotu ile hassas olarak ayarlanır.
3) Üst seviye ledler aynı haraket ettiğinde PC ses seviyesi -13db civarına kadar düşürülür. Buradaki ilgili ledlerin yanması iki tür ayar gerektirmektedir.
İlki -13db ve -10db seviyesindeki hareketler eşit olmalıdır.
İkinci olarak ise LM3915 e bağlı tüm ledler aynı anda hareket etmelidir.
Böylece alt seviye ledler ile üst seviye ledlerin seviyeleri tam olarak ayarlanmış olacaktır.
NOT:
LM3915 ler kötü üretim olduğu için erişim ve sapma hızları da tutmayabiliyor. Bu normal bir durum olup küçük toleranslar dahilinde kabul edilebilir.
Eğer LM3915 ler orijinal veya kaliteli olsaydı tüm toleranslar rahatlıkla tutabilecekti.
Son düzenleme: