50Hz Motoru 100Hz ile sürmek

sürücülerle motorları 50HZ üzerinde çalıştırabilirsiniz. Ancak, 50HZ üzerinde bir motorun çalışması (nominal devrin üstü), moment karesel oranda düşecektir. Momentin düşmesini kabul ediyor musunuz!!..

İkinci ve önemli konu ise de; motorlar 50Hz'in üzerinde çalışmaya uygun mu. Başka bir deyişle eğer sürekli nominal devirde motoru çalıştırısanız motora zarar verebilirsiniz.

1500 devirlikli bir motoru sürekli 2000 devirde çalıştıracağınıza 3000 devirli bir motor takın, nominal hızın altında çalıştırdığınız için de enerji tasarrufu yapın:) Tabi moment ihtiyacını sağlayacak şekilde seçmeniz gerekiyor.

Kısa süreli yüksek devirlerde motor sürücü ile sürülebilir.. sürekli olamamak şartıyla... Sürücü sürer de motor mekanik olarak yapar mı bu sorun :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bende uzun zamandır motorları inverterle yüksek frekanslarda sürüyorum gözlemlediğim bir kaç problem var açıkçası. öyle çatır çatır diye iddaalı konuşan arkadaşlarda hayret ettim açıkçası. öncelikle motorun daha iyi soğuduğu ve boşta daha az akım çektiği doğru fakat motorda oluşan kaçak akım rulmanlar vasıtasıyla gövdeye geçtiği için rulmanlar çok hızlı şekilde bozuluyor. motorun önüne redüktör bağlıysa redüktör yağında da kabul edilenin üzerinde yağ sıcaklığı ölçülüyor. bu da ya sıklıkla Bakım yapmanıza yada arızaya neden oluyor. ama tüm bu dezavantajlarının yanında inverterler harika edevatlar kabul etmek lazım. otomasyonun olmazsa olmazı gibi birşey.
 
frekansı arttırdıkça tork düşüyor.Motor ve sistem düşen torku kabul edip az sorunla çalışmaya devam ediyorsa problem olmayacağını düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,885
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst