multimetreyi doğru kullanmışsınız sakın kırmızıyı 10A jakına takmayım yakarsınız multimetreyi o akım ölçmek için ve devreye seri bağlanması gerekir.fakat sizin B+ ölçtüğünüz nokta da temazsıslık olmuştur bi anormallik var bence stand byda bile 10v çok düşük.kesinlikle olamaz yoksa zaten açmazdı kendiliğinden açtı demişsiniz.C828 -eksi ucunda 140-145 volt arası bi değer okumanız gerek tv çalıştırın 1-2 saat açık kalsın en fazla yatay transistörü yine bozar o da zaten 3-3.5 lira denemiş olursunuz diğer değiştirdiğiniz parçalar bozulmaz zaten.transistörün kollektör(orta bacağı) kaç volt var bu çok önemli söyleyebilirmisiniz.yanlız bunu ölçerken probu diğer bacaklara dokundurarak kısa devre yapmayın patlatırsınız tr yi çok dikkatli ölçün !!! burda en fazla 160v olabilir 160 da üstündeyse ayalamak gerekebilir
üstat sağ olun, BU2532AL 'yi 3,25 dolara aldım
Cihaz tamamen kapalı konumdayken cihazın düğmesine bastığınızda önce stand by yapıp sonra hemen yeşile dönüp açılabiliyor, bunu her zaman yapmıyordu.Ama dün akşam yaptı.
Ölçtüm üstat:
C828 eksi ucu 132-133v stabil,
Q101 orta ayak: 000-004v arasında, (şu an kart üzerinde olan BU2532 AL)
Q802 orta ayak : 350-620v arası oynuyor
3ünü de doğru akım 1000v'de, kırmızı probla ölçtüm.Ayrıca stand by'da B+ ya yine baktım 9,8v
gösterdi.Şase üzerinde detay görmek istediğiniz yer olursa fotoğraflarım.
Transistörleri vidalamaya karar verdim, Q101 ve Q802'yi vidaladım. Q802 yi vidalarken lehimi kopmuş. Tv yi açtım cıst ederek geri kapandı.
Lehimi farkedip düzelttim.
Gözlemlemek için tv'yi tekrar açtım, eht'den Q101'e ark yaptı. Q101'e fotodaki gibi vida koymuştum:
https://i.kontrolkalemi.com/0/Bu3Qmgw.jpg
vidanın açık ucu eht ye bakıyor...sebep bu mu yoksa eht ne olursa olsun ark yapmamalı mıydı ?
Haliyle tv yine siyah ekran + cik cik , stand by ışığı yok
vidaları söktüm, tv normal çalıştı..sanırım vida uçları ark yaptırıyordu, transistör yanmamış,helal olsun japonlara...bozulmadan tv'nin çalışır durumda fotoğrafını çekeyim dedim
https://i.kontrolkalemi.com/0/9V5xZnH.jpg
yalıtkan metalle sabitledim tr.leri.
Tv 5 dakikadır açık, 4 dakikalık rekorunu geçti
12. dakikada sustu yine
Stand by'da normal durabiliyor, kumandayla açınca yeşile dönüyor ve sadece Q801 kıvılcımlanıyor, ama kendi başına.Sonra cıst edip kapanıyor.
Şimdi hor tr. bacaklarını ve etrafındaki kutu kond.ları tekrar lehimden geçirdim...açıldı.
Lehim sayseinde mi açıldı yoksa tr. soğuduğu için mi bilmiyorum...
c5302 yerine verdikleri BU2532AL uygun olmayabilir veya bu tr'nin orta bacağına bağlı .01 3.5 2000v lik kondansatörün yerine verdikleri 10nJ w2 2.5A 2K kond. uymamış olabilir.
zaten bu kondansatörün bacakları çok ayrıydı, dükkan sahibi lehimle bacaklara zil teli bağladı.Bu telden bile şüpheleniyorum.