tubull
Üye
TO-220 kılıflı elemanların şaseleri izoleli olabiliyor.Fotoğrafta kullandığın transistör sanki TO-264 kılıf gibi geldi.Bu kılıfta izoleli olanı ben görmedim yada bilmiyorum fakat söktüğün orjinal parça izoleli olabilir.Belkide bundan dolayı sorun yaşıyorsun.
üstat, sağ olun...hor tr'ye yoğunlaştım..cihazın üzerindekini söktüm, izolesizmiş...2si bozuk toplam 3 hor tr sahibi olunca karıştırdım demek ki.
orijinali izoleli ve üzerinde c5302 5A1 yazıyor
cihazda sorun yapan izolesiz olanda ise BU2532AL yazıyor.
ne zamanki izolesiz olan BU2532AL 'ı soğutucuya sabitlesem çata pat yapıyor...
BU2532AL ile cihaz gayet stabil çalışıyor ancak soğutucuya sıkıştırmazsanız.Bunu izole etmek mümkün mü ? yoksa izoleli mi almalyım ? elimde bir miktar termal macun vardı,arkasına sürdüm ama sıkıştırma sırasında sanırım soğutucuya,sağa sola elektrik iletebiliyor..
Siz sakın şase diye canlı bölgedeki soğutucuya bağlamış olmayın. Sakın böyle bi şey yapmayın dikkatli olun canlı bölge diğer bölgeden izolelidir. Horizontal Tr soğtucusunu, hatta tunerin dış aksamı şasedir bunları kullanın.
Belirttiğiniz voltajlar 5,8,14 vb. smps trafodan çıkan ve diyotlarla doğrultulan voltaj çıkışlarıdır. +B voltajı da sabit okuyabilmelisiniz ve tekrar edeyim 72 ekran için 145v DC (benzetme yaparsak, +B voltajı şebeke suyu, smps ise musluktur yalnız ayarlı değil sadece aç-kapa tarzı. Fişi takmanızla birlikte bütün voltajlar hazırda bekler, siz düğmeye basınca musluk açılır basınç sabit gelmeye devam eder) bunun dışındaki değerler anormaldir, ölçümde hata yaptığınız var sayıyorum.
Semihyazar arkadaşımın dediği gibi yapın takın fişi bozuluncaya kadar çalışsın, kapağı kapatmayın 5 dk çalıştırın fişten çekin hor. tr. ısısını parmağınızla kontrol edin, normal bi ısıdaysa kapağı kapatın, zaten önceki mesajlarında lehimleri güzel yaptığını tinerle temizlediğini yazmıştın. Görüntü düzgün, resim karesi-kenarlar da düzgünse arızayı gidermiş varsayın.
üstat sağ olun, eht trafonun yanından söktüğüm sorun yapıyor, sorun izolesiz oluşu, soğutucuya sıkıştırınca çata pat yapıyor. görüntü ses 10 numara.
servis kitapçığında B+ voltajı 135 v denmiş (+- %5)...stand by'da 9,8 volt, çalışırken hala 132-133 v stabil şekilde.
Son düzenleme: