Teknikadam_41
Üye
Mekanik sayaçlarda nötr yerine toprak kullanmak hiç birşeyi değiştirmez. Yük akımı çizmiş olduğum şemada akım bobininden geçmektedir. Yük akımının akım bobininden geçmesi için devreyi tamamlaması gerekir bu nötr üzerinden olduğu gibi toprak hattı üzerinden de olabilir (Düşük bir topraklama direnci varsa). Gerilim bobini devresini zaten 1 ve 3 nolu klemensler üzeriden tamamlamaktadır. Nötr yerine toprak kullanıp sayacın girişinden de nötr iletkenini keserseniz yada irtibatını kopartırsanız sayacınız yazmaz. Zaten sadece meşhur ''kancayı'' düşürmekle gerilim bobinini enerjisiz bırakmış oluyorsunuz ki bu durumda toprak hattını da kullanmanıza gerek yok nötr hattını kullanırsanız sayacınız yazmayacaktır. Bunların örneklerini çok gördüm kanca üzerine bol miktarda tırnak cilası sürüp kapatarak yani kancayı izole ederek üçkağıt yapanlara dahi şahit oldum elektrik kurumundan gelenler dahi olayı çözemeyip sayacı teste göndermişlerdi Kaçak elektrik kullanmayın tüyü bitmemiş yetimin öksüzün hakkı vardır kullananlarıda lütfen ihbar edelim.
Bu arada sn sürek avcısının sorusuna cevap vermeyi unuttum yazmış olduğum konuya ekleyecektim ancak düzelt ikonunun iptal edilmiş olduğunu gördüm !
Sn sürek avcısı amacınız kumanda panosunda can güvenliği sağlamaksa almanların kullanmış olduğu metodu tavsiye ederim. Arıtma tesisi,havalandırma v.s almanyadan gelen tüm panolarda kumanda gerilim 12v yada 24v bunun için ayrı bir trafo var pano içersinde.Tabiki bu durumda kumanda devre elemanlarının seçiminde dikkat etmek gerekir.
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
Bu arada sn sürek avcısının sorusuna cevap vermeyi unuttum yazmış olduğum konuya ekleyecektim ancak düzelt ikonunun iptal edilmiş olduğunu gördüm !
Sn sürek avcısı amacınız kumanda panosunda can güvenliği sağlamaksa almanların kullanmış olduğu metodu tavsiye ederim. Arıtma tesisi,havalandırma v.s almanyadan gelen tüm panolarda kumanda gerilim 12v yada 24v bunun için ayrı bir trafo var pano içersinde.Tabiki bu durumda kumanda devre elemanlarının seçiminde dikkat etmek gerekir.
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.