kocamanusta
Profesyonel Üye
Ek bilgiler.Manuelde,köşede toprak-
lamalı diye hiç duymadığım bir ta -
bir var.Ne olduğunu bilemedim.
köşede topraklama buymuş sami bey:
Ek bilgiler.Manuelde,köşede toprak-
lamalı diye hiç duymadığım bir ta -
bir var.Ne olduğunu bilemedim.
Ucgen baglantıda, bir fazı topraklamısmı oluyor??
zeybek ustacım sürücü üzerinde bahsedilen metal vidanın olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var. sizin sürücüde metal vidanın olması gerekiyor. ABB manuelinde vida sökümü kaçak akım için değil TT sistemden farklı bi topraklama sistemi için öneriliyor. emin olmamakla birlikte bu vidanın sökülmesi delta sitesine önerilen işlemle benzer şey.
https://iaeimagazine.org/2002/2002january/installations-and-inspections-of-corner-grounded-systems/
Linkte çok güzel bilgiler var paylaşım için teşekkürler. Yeni birşey daha öğrenmiş olduk. Köşe topraklamalı olan sistemde EMC filtresindeki kondansatörler yüksek gerilim altında kalıp arızalanabilir bunun mantığını çözdüm ama IT sistemde EMC nasıl bir sıkıntı çıkarıyor onun mantığını henüz oturtamadım.
Zeybek ustam EMC filtresinden toprağa yüksek frekanslarda kW başına 1 mA kadar akım geçişi olabiliyormuş. Sürücü yüksek güçlü ise kaçak akım rölesi bu akım geçişlerinden dolayı açıyor olabilir. EMC yi devre dışı bırakıp durumu bir müddet gözlemleyebilirsiniz.
Schneiderin hangi tipini kullanmıştı-
nız,Türkiye'de varmı ?
Bunun,hız kontrol sistemlerinde kul-
lanılabileceği konusunda çok açık
bilgiye rastlanmıyor.