Akü sorunu

Herhalde bu şarj sistemleri maliyet olarak pek kullanıcı dostu değil. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
Edit : Pwm olanları ile arasında 4-5 katı fiyat farkı gözüküyor. Ama uzun vadede sizin tespitinize göre akü sağlığı için elzemse çoktan parasını çıkarır.
Evet sayın ustam fiyat olarak kullanıcıları caydırıcı nitelikte fakat sisteme olan olumsuz etkisi göz önüne alınsa keşke ama vatandaş fiyat açısından baktığı için hemen tercih sebebi oluyor

Merhaba

Serkan bey aküler jel akü ve 2024 yılı üretimli sıfır aldığımız bir settir.Çiftlikde şebeke elektriği yok.Elimde yedek 2 adet daha akü var aynı şekilde boşalan akünün yerine elimdeki yedek akülerden bir tanesini takıyorum yine en sağdaki değiştirdiğim akü boşalıyor.Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum bu sorun bizim için önemli çiftlikde elektrik lazım oluyor ve sürekli jeneratör çalıştırmak bize çok masraf açıyor
Merhaba

Ek olarak inverterden kontrol ettiğimde güneş panelleri 10A güç veriyor aküleri şarj etmek için ve nasıl oluyor ise yaklaşık 3 saatte aküler full doluyor ve bu yüzden 3 saat sürmüyor akşam açıyoruz elektriği bitiyor
İnverterler Kurşun aküleri %20 boşalana kadar izin vermiyorlar.%40-%50 de durduruyorlar.
Ondan kısa sürede bitmiş gibi görünüyor. Aynı şekilde tam boşalmadığı içinde şarj olurkende hızlı şarj olur.
Hesap yaparken %100 kapasiteye göre yapmayın.%40-%50 göre yapın.
Birde tam şarj olduğunda bütün akülerin bağlantı uçlarını sökün 2-3 dakika bekledikten sonra voltajını ölçün. Beklemek istemiyorsanız 10 wattlık lamba takın öyle ölçün.13.4-13.6 volt arasında olmalı.
Düşük ise şarj voltajı düşük ayarlanmıştır veya akü ölmüştür.

Düzeltme:10 wattlık lamba gücü düşük olduğu için yazmıştım ama yanlış anlamaya sebep olabilir.Çünkü yüke göre voltaj değişiyor. Aşağıdaki resime göre kontrol edin daha iyi. Yükte şarjda değişiyor voltajlar.
4 numara şarjda ama deşarj yok.
3 numara şarjda ve yükte
2 numara şarj bağlı değil ama yük bağlı
1 numara şarj bağlı değil ve yük yok iken ölçülen değerler.
Biz normalde sarı bölgeyi kullanıyoruz.
Turuncu bölgeye izin vermiyorlar şarj cihazları ile inverterler. Yeşil bölge ise kısa süren bir bölge.
şarj.png

Son düzenleme:
İnverterler Kurşun aküleri %20 boşalana kadar izin vermiyorlar.%40-%50 de durduruyorlar.
Ondan kısa sürede bitmiş gibi görünüyor. Aynı şekilde tam boşalmadığı içinde şarj olurkende hızlı şarj olur.
Hesap yaparken %100 kapasiteye göre yapmayın.%40-%50 göre yapın.
Birde tam şarj olduğunda bütün akülerin bağlantı uçlarını sökün 2-3 dakika bekledikten sonra voltajını ölçün. Beklemek istemiyorsanız 10 wattlık lamba takın öyle ölçün.13.4-13.6 volt arasında olmalı.
Düşük ise şarj voltajı düşük ayarlanmıştır veya akü ölmüştür.

Düzeltme:10 wattlık lamba gücü düşük olduğu için yazmıştım ama yanlış anlamaya sebep olabilir.Çünkü yüke göre voltaj değişiyor. Aşağıdaki resime göre kontrol edin daha iyi. Yükte şarjda değişiyor voltajlar.
4 numara şarjda ama deşarj yok.
3 numara şarjda ve yükte
2 numara şarj bağlı değil ama yük bağlı
1 numara şarj bağlı değil ve yük yok iken ölçülen değerler.
Biz normalde sarı bölgeyi kullanıyoruz.
Turuncu bölgeye izin vermiyorlar şarj cihazları ile inverterler. Yeşil bölge ise kısa süren bir bölge.
Ekli dosyayı görüntüle 113084
Çok güzel bir döküman . Ellerinize sağlık .

Genelde bu mevsimde yetersiz güneşlenmeden dolayı aküler hep diplerde çalıştığından aküler de zarar görmüş olabilir, yeterli şarj da olmamış da olabilir. Jeneratör gerçekten şarj ediyor mu?

Merhaba

Jeneratör şarj ediyor evet.Bugün biraz araştırma yaptım sanırım akülerde sülfatlaşma oluyormuş ve kapasitesini yitirdiği için çok şarj tutmuyormuş, bunun içinde defülatör öneriyorlar.Youtubede ali usta var onun videolarında gördüm özellikle.Akü içinde defülarör özelliği olan uygun 4A cihazlar var sizce bu cihazlar iş görür mü.Ali ustanın sattığı alifatör diye bir cihaz var ama biraz pahalı geldi açıkcası
https://shbd.io/s/Buxc50eu

Bu cihaz sizce bu işlemleri görür mü

Bence bir akücüye bırakın, her bir aküyü8-10 saat, veya ne kadar süre gerekiyorsa redresör şarjına tabi tutsun. Tabi bu işi hakkıyla yapan bir ise.;) O arada size 4 adet ikame akü verebilir.

Bence bir akücüye bırakın, her bir aküyü8-10 saat, veya ne kadar süre gerekiyorsa redresör şarjına tabi tutsun. Tabi bu işi hakkıyla yapan bir ise.;) O arada size 4 adet ikame akü verebilir.
Merhaba

Abi öyle diyorsun ama burdan şehire gitmek gelmek çok uzun sürüyor çiftlikde olduğum için.Akü şarjı içinde tanesine 500 tl gibi bir rakam alıyor açıkcası akücüler ve standart bir elektrik ile şarj edip teslim ediyorlar daha önce bir akü için bu işi yaptırdım ama hiçbir faydasını görmedim, açıkcası akücülerin yaptığı şarjı zaten inverterde yapıyor.Sanırım akülerin şarjını baya alt düzeye indirip tekrar şarj yapılması gerekiyor, bunuda şarj cihazı alıp yapmak hem ekonomik hemde daha sağlıklı gibi duruyor açıkcası

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Kullanıcılar
453,440
Son üye
ahap87

Yeni konular

Geri