akım trafosu bağlantısı

makel sayac bağlantı sekline bakdıgımızda canlı uclar topraga vermiş
 
122 Arkadaşım güzel anlattı, Ertek68 arkadaşımda doğru söylüyor, Eğer bir norm yakalamak istiyorsanız p1 giriş akımı ise s1 canlı uç s2 topraklı , p2 giriş akımı ise s2 canlı uç s1 topraklı olur diyelimki p1 giriş akımı s2 canlı uç s1 topraklı olurmu ? Olur... ama genelde bir norm yakalamak için standart olsun isterler.
 
arkadaşlar bir akım trafosuyla hem elektrik sayacını hemde reaktif güç kontrol rölesini beslemek mümkünmüdür beslersek herhangi bir sıkıntı oluşurmu şimdiden teşekkürler
 
Sayacınız,akım trafolu tip ve resmi ( Tedaş sayacı ) değil ise,bağlayabilirsiniz.
 
Arkadaşlar akım tarafolarında canlı yada ölü uç diye bişi yoktur. Sadece akım trafosunun polaritesi vardır. Kullanılan akım trafolarının aynı polaritedeki uçları topraklanır.
Topraklanan uçlar s1-s1-s1 olabileceği gibi s2-s2-s2 de olabilir .
Örneğin trafoların s1-s1-s1 uçlarını toprakladınız. Sonra farkettinizki S fazının akım trafosu ters takılmış. Bu durumda baraları komple söküp akım trafosunun yönünü değiştirmezsiniz . Topraklamayı s1-s2-s1 şeklinde yaparak sorunu çözersiniz.

Canlı ölü yok polarite var....

Kolay gelsin............
 
Arkadaslar Konu eskimis ama ben birazdaha basitlesmis yardim istiyorum. Resimde baglanti semasi ve akim trafosunu gonderiyorum. Barasiz akim trafosunu nasil baglarim. Sekilli anlatimimiz olabilir mi ?
Capture.PNG
uc-fazlı-akim-trafolu-sayaca-baglantisi-300x156.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
130,242
Mesajlar
934,733
Kullanıcılar
453,461
Son üye
FurkanPolat

Yeni konular

Geri
Üst