Şimdi herşey normale döndü.Sonra bağlantıları yaptım ve çalştırdım.Hocam çok fark etti.Sizin bu işe ne kadar emek verdiğiniz ve bu konuda ne kadar çok bilgi sahibi olduğunuz çok net bir şekilde görülüyor.Fışırtılar kayboldu.Sadece dediğiniz gibi ampli ses potu sona doğru gelirken hısss sesi çok az duyuluyor.Bu hıs sesi tiz potunun sonda olması ve loudness HF SW açıkken.Bunları kapattığımda azalan bir hısss sesi.
Ancak hum gürültüsü benim anlatım şeklimle ampliyi açtığım anda ses potu kapalı iken dahi duyulan trafo sesi gibi olan vınnn sesi düzelmedi.Tabi ses potu açıldıkça bu da artıyor.Dolayısı ile müziğin içine girmiş oluyor.
Ton kontrolün besleme 0 şasesi şaseye vidalanır.Ton kontrolündeki shieldleme ne şekilde olmalı?
Trafoların devrelere bakan yüzeyi mi,yoksa üzerleri de metal levha ile kaplanmalı?
Tamam hocam buna göre yaparım.Teşekkürler.Ton kontrolün besleme 0 şasesi şaseye vidalanır.
Şasenin hem altından hem üstünden shield metali yapılır.
Bu metaller direk besleme şasesi ile bağlı olmalıdır. Yani vidalanmalıdır.
Ton kontrolün giriş şasesi test edilerek, ya şaseye montajlı, ya da INPUT devresinden gelen kablo ile şaselenmiş olmalıdır.
INPUT devresinden gelen şaseleme durumunda metal shield plakalar ton kontrol giriş şasesine temas etmemelidir.
Sizin daha önce önerdiğiniz gibi ince metal saç kutudan keserek yaptım.Üzerindeki boyayı zımpara ile temizledim .Alüminyum değil .Yapmış olduğun shieldler alüminyum ise trafo vınıltısına hiç etki etmez.
Shield yerine ton kontrolü daha önce kablolar vasıtasıyla uzaklaştırdığın gibi bir daha yap
İlk testte ground loop vardı. O yüzden tam sıfırlanmamıştı.Tekrar ton kontrolünü uzaklaştırarak denerim.Ama daha önce yaptığımda hafif bir azalma olsa da tamamen hum sıfırlanmamıştı.
İnternette okuduğum bazı yazıda iki tip gürültü olduğundan bahsediyor bizim gürültülerimizin Herzini ölçebilirsek çözüme daha kolay ulaşabilir miyiz hocam?
"There are two basic types: 120Hz buzz, typically caused by ground loops, and 60Hz hum, typically a result of poor shielding, cable problems, or close proximity to strong magnetic fields.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?