Normalden geç açılması 56k direnç ve bağlı gondansatör ile ilgilidir.1K yaparım .Hocam ilk açılışta bu hop koruma normalden geç açıyor .Kondansatörlerin dolması ile ilgili midir?Kaç saniyede açması normal?Bir de bu trimpot ayarı ne olmalı, ben ortada bırakmıştım.
Titremenin olası sebepleri.Hocam hop korumada led ön dirençlerini 1K yaptım.Ampli power butonuna bastığımda A ve B koruma devre switchlerine bastığımda ledler yanarken titreyerek yanıp sonra düzeliyor.Ama eskisi gibi diğer seçici switchlerin ledlerin parlaklığında yanıyor.Artık böyle kalacak herhalde.Yapacak bir şey yok.
Başka ledi direk HOP korumaya takarak denemiştim .O ledde de aynısı olmuştu.UPC den ise yapacak bir şey yok artık öyle kalacak.Yani şöyle tarif edeyim.Florasan lamba ilk yanarken bir süre göz kırpar sonra şak diye ışık netleşir.Bu da öyle bir durum.Tabi bir floresan kadar abartılı değilTitremenin olası sebepleri.
1) Ledler Panel tarafındaki PCB de birbirleri ile ya da başka bir yer ile bağlantılı olabilir. Bu bağlantı devreye gürültü yaptırıyor olabilir.
2) kullanılan UPC entegresi kötü üretim olabilir.
Başka ihtimal aklıma gelmiyo
Aynı devreyi LM1875 li ampline takıp test edersen...Başka ledi direk HOP korumaya takarak denemiştim .O ledde de aynısı olmuştu.UPC den ise yapacak bir şey yok artık öyle kalacak.Yani şöyle tarif edeyim.Florasan lamba ilk yanarken bir süre göz kırpar sonra şak diye ışık netleşir.Bu da öyle bir durum.Tabi bir floresan kadar abartılı değil
Evet bu şekilde denerim bir ara hocam.Aynı devreyi LM1875 li ampline takıp test edersen...
Aynı şekilde gıpraşırsa entegre büyük ihtimal kötüdür.
Gıpraşma olmazsa senin besleme devren ile ilgili sorun olabilir.
Bir sene önceki mesajımEvet bu şekilde denerim bir ara hocam.
Her şey böyle bir gudurtma sohbeti ile başladı.Tesadüf bu ya o sırada bulunduğum şehirde satılık arızalı AKAI AM-U55 AMPLİ gördüm.Bu ampli daha önceki yıllarda bir forumda Yamyam hocanın modifiyelik ampliler içinde yer alan bir ampliydi.Hemen aldım.Aslında önce tamir olur mu diye baksam da kafamda modifiye etmek düşüncesi beni kemirip duruyordu.İşte bu gudurmanın sonucu beni tahminlerimin üzerindeki bir bütçeye kadar çıkardı.
Böyle bir ampliyi ben yıllardır yapıyorumSonuç olarak bu gudurmanın bir maliyeti oldu.Değdi mi ?Evet bence fazlası ile değdi.Yapım aşaması adım adım paylaştım.Şimdi tekrar amplimin iç resmini paylaşıyorum.Sizce bu gudurmanın bedeli ne olmuştur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?