alternatör

alternatör kömürlüde olsa kömürsüz çakma mıknatıslıda olsa diyot ve regülatör tablası (kartı) olmak zorunda eğer arızalı ise Elektrik alamazsın. küçük çin motorların da artık mıknatisiyeti rotora çakılmış mıknatısla sağlanmaktadır. aşırı ısınmadan mıknatıslar özelliğini kaybedincede elektrik üretmiyorlar. buda bazen küçük bir kondansatörle halledile bilkiniyor bazen 2-4mikrofarat 400v kondansatörle ilk mıknatisiyet sağlanabilmekte

iyi günler,
alternatörümü,rüzgar enerjisinde olduğu gibi düzensiz bir tahrik miline bağlamayı düşünüyorum.alternatörün devri düzensiz olacağı için,alternatör çıkışını DC ye çevirip bilahare inverter yardımı ile AC ye çevirmek,kw gücü dışındaki bütün elektriksel parametleri düzgünleştirimi.aslında daha sade olarak şöyle sorayım:rüzgar enerjisine benzeyen düzensiz bir dairesel dönme gücüm var.bu güçten,şebeke kalitesinde Elektrik elde edebilmek için ne gibi aygıtlar kullanmalıyım.mekanik hız kontrolü yapamıyorum o yüzden tahrik gücünü değiştiremiyorum.teşekkürler

kendinden uyartımlı şönt dinamoların yük karakteristik eğrisi ile ilgili bi tezim var arkadasların yardımcı olursanız sevınırım [email protected] simdiden tesk ederim

Forum istatistikleri

Konular
129,768
Kullanıcılar
452,515
Son üye
vural otomasyon

Yeni konular

Geri