BATARYALAR

mctiko

Üye
Katılım
24 Ara 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
33
ustalarım elimde 12v 1 amp lik fan ve yaklaşık 6 8 tane uzun menzilli led çalıştırmam lazım fakat bunların hepsi seyyar olacak yani iş elbisesinin üzerine montalanacak ağırlığı sorun 3 kilo yu geçmeyen bi ağırlık olması gerekiyor ve minimum 8 saat idare edecek bir batarya yada şarjlı pil de olabilir bu şartlara uygun bir batarya yada pil bulabilirmiyiz ?
 
uzun menzilli led derken sanırım led aydınlatma istiyorsunuz. misat 100 metre ilerisini aydınlatabilecek batarya yada pille çalışacak şekilde olsun istiyorsunuz sanırım.

5 yada 10 watt bir led ve önüne optik mercek koyarak ısığını hüzme haline getirip 100 mt kadar uzağı aydınlatabilecek bir projektör fener - aydınlatıcı yapabilirsiniz. Bir aralar ilgilenmiştim. Sonta vazgeçtim. Temel prensibi burda beraber şemalandırabiliriz siz uygulayarak sonucu geliştirebiliriz düşüncesindeyim.

Batarya yada pil konusunda sizin harcayacağınız güç tesbit edilip sonrasında batarya gücü hesap edilmeli yalnız gücünüz biraz yüksek gibi neden derseniz saatlik 1 amper fan harcaması aydınlatmayı bile söylemiyorum 8 saatte 8 amper güç verebilen bir akü 12 voltta baya büyük çıkacaktır.


Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,569
Mesajlar
928,041
Kullanıcılar
452,196
Son üye
Prtozayi

Yeni konular

Geri
Üst