Bence bu durumda yapılacak iki işlem vardır:1.Sizin daha önce bahsettiğiniz tarzda diğer toprak hattı garantili olarak sağlam olan yan odadan,2.5 mm2 kesitli yeşil-sarı bir toprak kablosuyla çekilmiş halde,bu topraklı prizden elektriği o şekilde alıp,pc'yi bu durumda çalıştırıp denemektir.2. ise toprakli prizden alınan toprakli P,N, toprak hattının,en başından en sonuna kadar olan tüm Elektrik kablolarını,bu uzatmalarda,ya da pc için özel olarak çekilmiş olan,3 telli olan bu topraklı elektrik hattında,toprak hattının tüm kablo boyunca iletildiğinden (Pc kablosu da bu kontrole dahil edilmelidir.) herhangi bir şekilde,kablo içi bir kopukluğu (Gözle görülmeyen) olup olmadığının,avometre ile sesli direnç kısmında tam olarak kontrol edilmesidir.Binaya toprak hattı hiç gelmiyor olsaydı,megerle direnç ölçümünün mutlaka yapılmasını da önerirdim.Ama böyle bir durum,her yerde kesin olarak da yok,sadece kısmi bir bölgede toprak hattı sorunu var göründüğü kadarıyla.Umarım ısrarlı bir kontrolle,toprak hattının iyi takibiyle,bu sorun kolaylıkla da çözüme kavuşur diye düşünüyorum.
Avometre ile çok uzun kablo kontrolu zor gelirse de şu yapılabilir.Pc'ye giden bu topraklı hat buvattan tam olarak ayrılır,pc'ye giren en sondaki pc girişi boşta bırakılır.Buvattan toprak kablosuna kısa bir süreliğine faz bağlanır,pc'ye giren uçta bu,faz kontrol kaleminde yanıyor mu diye iyice bakılır.Yanıyorsa toprak hattında iletim yönünden hiç aksaklık da yoktur denilebilir.Bu durumda pc çalışırken yine statik kaçağı olursa,pc başka bir pc ile takas edilip o şekliyle denenmelidir.Kolay gelsin.
Avometre ile çok uzun kablo kontrolu zor gelirse de şu yapılabilir.Pc'ye giden bu topraklı hat buvattan tam olarak ayrılır,pc'ye giren en sondaki pc girişi boşta bırakılır.Buvattan toprak kablosuna kısa bir süreliğine faz bağlanır,pc'ye giren uçta bu,faz kontrol kaleminde yanıyor mu diye iyice bakılır.Yanıyorsa toprak hattında iletim yönünden hiç aksaklık da yoktur denilebilir.Bu durumda pc çalışırken yine statik kaçağı olursa,pc başka bir pc ile takas edilip o şekliyle denenmelidir.Kolay gelsin.
Son düzenleme: