Bitirme

Katılım
23 May 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Prpjesi

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaslar 2 kisi yapabilecegimiz elektrik elektronik konularini ortak iceren bir proje. Onerebilirmisiniz robot falan olmazssa. Iyi olur

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
2 kişilik video oyunu (bilgisayar oyunu daha fazla puan getirir) :D
 
Daha cok elektrik bilgilerini kullanilacagimiz bir proje yapmayi dusunuyoruz reis

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Prpjesi

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Merhaba.Şerit ledi güneş paneliyle akü şarjıyla yakmayı bir bitirme projesi olarak yapmaya ne dersiniz? Çünkü içinde istediğiniz gibi hem elektrik (Akü şarj işlemi=genel elektrik) hem de elektronik (Güneş gözesi,akü şarj ünitesi (otomatik şarj,regülasyon),schootky diyot,çipli şerit led,vb.) fazlasıyla da vardır.Ben sizin yerinizde olsam düşünmeden bir öğrenci olsam bunu seçerdim.Veya elektrikli bir bisiklet projesi.İçinde hem elektrik müh.liği (akü) hem elektronik müh.liği (Sürücü kartı,hız kontrol kartı devresi) hem de mekanik dişli aksamı,lastikle yer sürtünmesi,ağırlığa (insan+bisiklet) göre hız faktörününe etki eden motor gücü (kW) seçimi (P=F * V) (mak.müh.liği gibi) yani ne ararsanız var.(3 adet müh.liğin kendisi) Çünkü motorsuz taşıtların elektrikle tadilat edilmiş başka bir versiyonudur elektrikli bisiklet projesi.Kolay gelsin.
 
Kardes elektrikli bisiklet projesini bu sene bolumde arkadaşlar yapti

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kardes elektrikli bisiklet projesini bu sene bolumde arkadaşlar yapti

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Projeler;

1-Zayıflama bisikleti ile dönen alternatörle aküyle şarjı sağlanan elektrikle çalışma odasının tasarruf ampülleriyle aydınlatılması projesi.

2-Rüzgar türbini ile aküde şarj edilen elektriğin go-kart elektrikli arabalarda batarya olarak kullanılması projesi.

3-Emergency (acil) durum aydınlatma projesi.

Projede tasarruf lambası,jel akü,inverter devresi, şarj (Akü şarjı için redresör) devresi,Tampon şarjlı standby (13.80 voltla) şarj devresi kullanılacaktır.

4- Tarlaların uzaktan kumandalı (RF) kontrollü alıcı ve verici modül ile uzaktan sulanması projesi.

Projede santrifüj tek kademeli bir su pompası,asenkron motor,kontaktör,RF alıcı sabit modülü (Modül içinde mini röle çıkışı da mutlaka bulunacaktır) ,RF verici modülü (Mobil) ve elektrik kesilmesi durumunda,yani acil durumda,bu sabit modülün kuru bir akü (12 volt,7 amper) devrenin aküden,bu kesilme durumunda da çalışabilmesi için hazırda şarjlı olarak (Standby şarj,tampon şarj,13.80 voltla) şarjlı olarak bekletilmesi de sağlanacaktır.Rf alıcı modülde ayrıca ups'kerdeki gibi akü şarj devresi de bulunacak,220 vac olduğu sürece akü standbyda bununla şarj oup,220 vac kesildiği anda bypass sistemi ile 12 volt 7 A'lik jel akü devreye alınacak,yani bu devre normal durumunda şebekeden gelen ac 220/12 volt dc. doğrultulmuş akımla beslenecek,kesinti durumunda da aküden 12 volt dc. ile by-pass yapılıp da her 2 şeklide de kesintiye uğramadan (Tıpkı bir ups'nin pc'yi çalıştırmasında olduğu gibi) beslenerek sürekli çalışmış,RF verici modülün sinyalini her halükarda da almış ve tarla sulaması için kontaktörle bu akımı verip tek fazlı veya 3 fazlı bir asenkron motorun çevirdiği bir santrifüj su pompasıyla da sulama işini hiç aksatmadan yapmış olacaktır.

Elektrik kesikken su pompa motorunun çalışması için de,tam olarak pompa motoru gücünü karşılayan benzinli bir jeneratör hazırda bekleyecek,elektrik varken Şebeke 220 vac.'si direk by pass yapıp geçerek motoru çalıştıracak,bir röle çekili olduğundan jeneratör uyarı alıp çalışmayacak,ancak elektrik kesildiğinde ise devrede olan 220 volt röle kontakları bırakıldığı için (Bu durum tıpkı bir sensör olarak kullanılacak) için bu da jeneratörü otomatik startla çalıştıracak,yani her halükarda da bu tarla sulanmış olacaktır.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Deprem uyarı veya kamyonların patlaya frenlerine çare kafayı çalıştır bakalım
 
Projeler;

1-Zayıflama bisikleti ile dönen alternatörle aküyle şarjı sağlanan elektrikle çalışma odasının tasarruf ampülleriyle aydınlatılması projesi.

Sayin [MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] tebessum etmeme sebeb oldunuz allah razi olsun sizden. Guzel ve yaratici bir fikir. Bu proje ile hem kilo hemde cebimize arti kulfet olan yiyeceklerin parasini cikartabiliriz.)
 
Sayin @binbaşı tebessum etmeme sebeb oldunuz allah razi olsun sizden. Guzel ve yaratici bir fikir. Bu proje ile hem kilo hemde cebimize arti kulfet olan yiyeceklerin parasini cikartabiliriz.)

Merhaba.Projeyi beğendiğinize çok da sevindim sn.oonurr,ama forumda daha önceden açılan konu başlığında,evdeki olan uygulaması için,meraklı bir üyemiz tarafından istenilen gerekli malzeme listesini de çıkarmıştım (Akü,şarj dinamosu,bisiklet konstrüksiyonu değişikliğinin kaynak işlemiyle yapılması,bisiklet üzerinde kayış gerdirme tertibatının yapılması,vb.bu tür konularda bir fikir de verebilmştim,2-2.2 sene önce yanılmıyorsam.İşte oradan bu proje (Evde yeterli m2 alanını da bulabilsem (Fazlaca olan elektronik cihazlardan,pc'lerden,yazıcılardan,tarayıcılardan,vb. arta kalan) yapmayı da düşünmedim değil,yapacaktım aslına bakarsanız:D) hep aklımda yer ederek de kalmıştır,yani sürekli de aklımda olan bir projeydi.Diğer yazdıklarımı ise düşünerek,bir tanesini de sn. tekin126'nın cep tel.ile otomatik bahçe sulama otomasyonu fikrinden bir alıntı (RF kısmı tadilatlı olarak) yaparak,buradan bir çağrışım yaparak da yazmış oldum.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,866
Mesajlar
921,129
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo
Geri
Üst