BT30 spindle projesi

o zaman büyük bir aşamayı geçtin abi gerisi kolay
 
İnşallah. Bu motora bel bağladım biraz. Bu hafta su soğutma gövdesini yapacağım. Sonra sırada pnömatik silindir var. Sonra bunlar için yeni makine projesi başlayacak.
 
Hiç 6 bıçaklı freze ucu gördünüz mü (sağdaki)? Soldaki 4 bıçaklı. İkisi de 4mm karbür. BT30 motorunun miline kama yuvası açmak için kullanacağım. Bakalım benim router işi becerebilecek mi.

IMG_20160614_140414.jpg
 
Bu motora uzun süreli tam hız testi uyguladım. Yük uygulamadım ama. Soğutucu olarak 80mm fanlı radyatör ve sıvı olarak saf su kullandım. Hem dış gövde hem de mil kısmı hiç ısınmadı. Eğer yük altında çalışırken ısınma olursa ki sanmıyorum, radyatörün diğer tarafına bir tane daha 80mm fan ekleyebilirim.

Bayramdan sonra alüminyum levha alıp sistemi kuracağım bakalım. Tabi sıradaki proje 3 pistonlu pnömatik silindir.

Bir de spindle'a bir modifikasyon yapmaya karar verdim. Şu anki haliyle silindir çalışırken 500kg güç uyguladığında bu güç doğrudan rulmanlara gidiyor. Orta veya uzun vadede rulmanlarda bozulma olmasın diye sistemi değiştiriyorum. Yeni sistemde yük hiç bir zaman rulmanlara binmeyecek. 3d modeli bitirip paylaştığımda daha anlaşılacaktır.
 
Kasnağı spindle miline nasıl sabitleyeceğim konusunda uzun uzun düşündüm. İlk önce kama kullanmaya karar vermiştim fakat daha güzel bir yöntem buldum. İçe ve dışa doğru genişleyebilen konik bir kilit mekanizması yapacağım (shaft taper bushing). Bu yöntemle kasnağa ve mile herhangi bir müdalahale yapmama gerek kalmayacak. Özellikle mile kama yuvası açmak canımı sıkıyordu.

Mantık olarak iç içe giren iki konik parçadan oluşuyor. İçerdeki parçanın bir tarafına diş çekiliyor. Oraya somun takılıyor. Somun sıkıldıkça her iki konik birbirini hem içe doğru, hem de dışa doğru açacak.

Şöyle bir şey:

clip+(2016-07-13+at+03.33.50).jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,067
Kullanıcılar
451,369
Son üye
fthctn

Yeni konular

Geri
Üst