CNC için kesici uçlar hakkında


Yani doğru anladıysam, elektronikteki chopper denilen devreler, girişlerindeki yüsek gerilimi, sabitlenmiş akım değeri geçirecek kadar motora uyguluyorlar, ve bu devrelerden TB6560 kartlarda var ve dolayısıyla tb6560 eksen kartı kullanan bir sistemde yüksek devirlerde tork düşmüyor. akım regülasyonu sayesinde aynı kalıyor. doğru anlamış mıyım?

Ayrıca değerli hocam ben neden beğenmeyeyim TB6560 ları, gayet de memnunum. hiç sorunsuz ziyadesiyle çalışıyor. Yazdığım yazıda da dedim, en çok kullanılanı TB6560 dır ama en çok tavsiye edilen değildir dedim. Zamanında satılan malum sorunlu kartlardan ötürü millet korkar oldu acaba benimki de problem mi çıkarıcak diye. Nitekim benim eski kartım bu sorunlu kartlardandı değiştirdim.
 
Atakan çok güzel olmuş yau, eline sağlık çok beğendim. bence kesimler de gayet güzel olmuş bırak boşver büyük olsun talaşlar gayet net kesmiş. bi tık spindle hızını artırarak dene istersen birdahakine.
 
denedim hızı arttırdım.. sanırım 1mm malzemeye dalarak kestiğimden böyle oluyor.. 0.5 yapsam bu sefer epey beklicem iş uzayacak. ama genede 0.5 yapıp feed i arttırıcam bakalım ne olacak bu sefer.
yarın topuz limitede gidicem örnek göstermeye..
bakalım onlar ne diyecek..

fakat ilginçtir ki mdf keser gibi 2mm aluminyumu bir kerede hiç zorlanmadan kesiyorum. çok garibime gitti
 

Vay be süper Ben de alüminyum için uç getirttim meraktan, bi deniycem alüminyum plaka bulduğumda bakalım nasıl iş çıkarıyor.
 

Kaç mm derinliğe giriyor tek seferde ve kalıpçı taşlamayı kaçıncı kademe de çalıştırdınız ?
 
4mm giriyor. El frezesi (kalıpçı taşlama değil) 3ü biraz geçerek duruyor. yaklaşık 16-17.000 rpm (max ayar 6, max devir 30.000)
 

Kazım hocam şu gözünüzden kaçmış olabilir mi ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…