olceyy
Üye
linuxcnc diye bir program duydum linux işletim sisteminde çalışan hatta bu programı inceleyen biriyle tanıştım birkaç ay önce internette araştırsanız mutlaka işe yarayacak bilgiler bulabilirsiniz sanırım
şimdi biraz baktımda kullanışlı bi şeye benziyo ama detayları araştırmak gerek tabi
resimdeki cnc için mi
grbl ile devam etsin bence..
mach3-mach4 bir sistem yapacaksa öncelikle makineyi daha güzelleştirsin. güzelleştirmeden kastım daha yapılı birşey olsun.
önemli olan makinedir. yazılım veya elektroniğin üstünde sonradan oynama yapabilirsin.
zaten bu makine bi başlangıçtı acıkcası .ilerleyen zamanlarda eksikleri gidererek mekaniksel olarak devam edicem tabiki .ama bu arada Elektronik kısmıyla ilgili doğru başlangıcı yapmak istiyorum .sonrada programlayıcı kısmını değiştirmeden başladığım programlar devam ederim .gbrl ile mach3 arasında farklar nelerdir ? mach3 de olup gbrl olmayan ?
bu step ve servo motor olayıda nedir tam olarak ? yani belli bi güçten sonra servoyamı geçmek gerekiyor .örneğin 3 kw lık step yokda servo mu var .yada hasssaslık farkı mı ?Ben yıllarca AVR - Atmega kullandım, yanıyorum şimdi harcadığım zamana...
Arkadaşda aynı duruma düşmesin onuniçin yazdım, kolay olan güzel olamaz !
Senin dediğinde doğru, tofaşa ferrari motoru , yemez !
Ayrıca nedenkimse ethernet haberleşmeli servo sürücü alıpta bu kart/program hengamesinden kurtulmuyor. Bu da ayrı bir muamma... İşlerimiz hep şişirmece....
Moderatör tarafında düzenlendi: