resmini eklediğin bu kartı aldığında iş bitmiyor bu karta sürücü bağlaman gerek sürücülere motorlar bağlanacak. öncelikle bunları söliyimde ister bil ister bilme.
ufak çaplı makine işleme alanı küçük bir makine yapacaksan servo mu step motormu düşüncesine kapılacak olsam benim şahsi fikrim kesinlikle step motor olurdu. neden diye soracak olursanız servo motor ve sürücülerine o kadar fazla para vereceğime az bir para ile step motor ve sürücülerini alırım artan parayı mekaniksel olarak güçlü bir makine yaparım.
mekaniksel derken, linear ray arabalar markalı kaliteli vidalı mil somunlar keza öyle.
step motor ve sürücüleri hybrid olmasa bile düz bildiğimiz step motorlar bile olsa hız ve torkun en fazla olduğu yani maksimum verim elde ettiğin hızda kullanırsan hiç bir sorun yaşamazsın servodan eksi kalır yani olmaz
bu arada grbl programını arduinoya yüklerken config dosyasından eksenlerin hızını step per ayarlarını yapıyorsun diye biliyorum.
3d printerlarınki gibi
Ekran takabiliyorsan oradan da kontrol edebilirsin.
tinyg falan bunların hepsi aynı mantık hepsi universal gcode sende programları vasıtası ile gcode yollarlar.
ama mach3 gibi bir program pc de kurulu olur.
mach3 ün işleme kapasitesi pcdeki işlemci hızına eşit olur ne kadar iyi işlemci o kadar iyi gibi denebilir..
ve hiç bir arduino tabanlı gcode yorumlayıcı programlar mach3 gibi programların yanına yaklaşamaz.
mach3 = linuxcnc ( ikiside aynı mantıklıdır demek istiyorum. ikiside lpt porttan haberleşir)
boşa fazla kasma bence. mekaniğe odaklan.
alırsın ikinci el bir lpt portlu kasa pc core 2 duo 2ghz bu işe yeter bile.
mach3 programı da kurdun mu sorun olmaz.
ilerde istersen dsp kontrollü bir işlemci alırsan pc den kurtulmuş olursun.
misal: