cnc router için motor seçimi

Herkese tekrar merhaba. Konuya bir güncelleme ile devam etmek istiyorum.
İlk olarak amerikadan motorların ve kontrol kartının siparişini geçtim.

motor

http://www.automationtechnologiesin...14”-dual-shaft-stepper-motor-kl23h2100-35-4bm

kontrol kartı

http://www.automationtechnologiesinc.com/products-page/breakout-boards/c10-bidirectional-breakout

Bu motorları yurt dışında kullanan ve memnun kalan çok fazla insan var. Empedansıda gücüne göre oldukça düşük.
Şimdi diyeceksiniz ki sürücüleri neden almadın :) Aslında toplu sipariş verip digital sürücüde almak istedik fakat toplamda $600 gibi bir fiyat tutacaktı ve bunun %20 sini vergi olarak vermek bana tabirici caizse koyacağı için, sürücüleri free shippin olan bir firmadan tek tek sipariş edeceğim.

Fikir fikirden üstündür mantığı ile yola çıkarak gene bir görüşlerinizi almak istiyorum.

İlk olarak 48v güç kaynağı lazım en uygun nereden alabilirim.

ikinci olarak Leadshine DM556 digital sürücü almayı planlıyorum. Leadshine ürünlerini daha önce kullanan tecrübesi olan var mıdır? nasıl bir üründür?


şimdiden teşekkürler.
 
Güç kaynakları Konya'da elektrikçilerde çok ucuzdu ben 24 v 15 amp smps güç kaynagını 55 tl gibi bir fiyata almıştım. Hiç bir sitede bu kadar uygun fiyat yoktu malesef. Bulundugunuz şehirde elektrikçiler ledciler :D varsa dolaşın derim cnc yapacagımız devreye girince heryerde fiyatlar artıyor:) Aynı malzeme cnc güç kaynağı olarak sitelerde 150-100 tl ledcilerde 50-60 :S anlamıyorum bu ülkeyi bazen :( Bu arada hepinizin mesajlarını dikkatle inceleyerek okuyorum ama @KAZIMUGUR abi senin konuşmalarına bayılıyorum arada da çok kafamı karıştırıyorsun :)
 
Fiyat konusunu iyi araştırmak lazım. Meanwell güç 48v 7.3A güç kaynağı $37dan satılıyor. Ebaydaki çinliler bile daha pahalıya satıyor :D Bu arada delta otomasyonun da fiyatları olduça uygun. $31dan satıyorlar güç kaynaklarını ama ellerinde yok.
 
İstanbul/karaköy/menevşe han da mervesan isimli firmada 75 tl. 1 hafta önce aldım.
 
motorları sonunda elime ulaştı. Fiyatı 100$ dı. Gümrük memuru sağolsun $100 üzerinden %20 vergi kesmiş 44tl vergi ödedim. Gümrük vergisi $100 üzeri vergiye tabi değilmiydi.

Bu arada aliexprees'te satılan leadshine sürücülerinden almayı planlıyorum. Acaba sahte olma olasılığı var mıdır bilen var mı ? Türkiyede 83 dolar teklif aldım 1 sürücü için aliexpresste 59 dolar. Orjinal olduğuna kanaat getirsem alacağım ama çok kararsızım.
 
motorları sonunda elime ulaştı. Fiyatı 100$ dı. Gümrük memuru sağolsun $100 üzerinden %20 vergi kesmiş 44tl vergi ödedim. Gümrük vergisi $100 üzeri vergiye tabi değilmiydi.

Bu arada aliexprees'te satılan leadshine sürücülerinden almayı planlıyorum. Acaba sahte olma olasılığı var mıdır bilen var mı ? Türkiyede 83 dolar teklif aldım 1 sürücü için aliexpresste 59 dolar. Orjinal olduğuna kanaat getirsem alacağım ama çok kararsızım.
75 euro = 96 USD

4 dolarla kaybettin
 
bu kadar takıntı yapmayıp şahinrulmanı ararsan fazla para vermemiş olursun bence

mesele takıntı değil ki. Amacım verdiğim paranın karşılığını tam almak. Şahin rulmandakiler kalitesiz çin malları. 4nm motor aldım 2.5mh yani 48volt ile sürecem ve hız tork eğirisi oldukça güzel. Çoğu 2nm motorlar bile 3-3.5mh. Motordan yeterli gücü alabilmek için motorun empedansının karakökü * 32 bize motora uygulamamız gereken gerilimi veriyor. Yani ucuz motorlara daha çok gerilim uygulayıp daha çok ısınmasını sağlamış oluyor. Performansıda düşük tabiki.
 
dediğim gibi cnc için motor seçimi bu konu 7 sayfa olduysa cnc nin diğer elemanları kaç olur merak ettim doğrusu
 
Aslında motorlara konuyu açtığımda karar vermiştim. Ama akıl akıldan üstündür belki göremediğim veya bilmediğim bir şey vardır diye sizlere de bir danışayım dedim. Sorduğum sorunların çoğuna zaten bir cevap gelmedi. Üstüne bir ton gereksiz muhabbet döndü. Yani 7 sayfa boyunca motor tartışması yok :) Bir sen birde 1-2 kişi bir cevap yazdı başka bir cevap yok. Şuan kendim çalıyorum kendim oynuyorum. Bir konu açmayı düşünüyorum zaten. En azından benim gibi araştırıp cevap bulamayanlara yardımcı olması açısından.

Benim bir huyum vardır. Birşeyi yapmadan önce çok araştırırım. Yaptıktan sonra teşke şöyle olsaydı böyle olsaydı demeyi sevmem. Yaptıktan sonra sıkıntı çekeceğime yapmadan önce araştırma aşamasında sıkıntı çekmeyi tercih ediyorum. Çevremdeki herkes direk türk mantığını öneriyor " olum al ucuzunu başla bir yerden. Olmazsa yenisini alırsın " . Biz türkler genelde bu mantık yüzünden başarısızız :)

Şu türk mantığına bir örnekle olayı noktalıyayım.

100bin euroluk makina yapıyoruz, tasarımı müsvette kağıdı üzerinde çizilen şekil üzerinden konuşuluyor ve deniyor ki " böyle birşey yapalım olmazsa değiştirir başka birşey yaparız" :) Kurulum aşamasına geliniyor ve müşteriye gidildiğinde görülüyor ki müşteri hem Alman'lardan hemde bizden makina almış. Kurulum sırasında ne mi oluyor ? Almanlar 2 güne makinayı devreye alıp gidiyor, biz ise, sisteme hadi bir yerden başlayalım sonrasına bakarız dediğimiz için makinanın yanlış yapılmış parçalarını söküp yenisini yapmakla uğraşıyoruz.

Yani kafasını projenin başlangıcında kullanan ve daha çok yoran, projenin sonunda daha az çalışıp daha az para harcayan taraf oluyor.
1 kere düşünüp 100 kere yapmaktansa, 100 kere düşünüp 1 kere yapmak lazım.

Bu arada bu kadar şey yazdım sakın sana laf giydiriyormuşum gibi algılanmasın. Fikir ayrılıkları , mantık ve yöntem tartışması olacak ki iş daha kaliteli olsun ve herkes kendini geliştirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst