Cos Fİ Metre

ardagunsoy

Üye
Katılım
28 May 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba. internet üzerinde aramama rağmen cos fi metre şeması bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Birde bir kompanzasyon hatası sadece cos fi üzerinden görülebilir mi ? teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle Entesin cosØ metresinin bağlantı şeması ve katalog bilgilerini aşağıdaki linkten edinebilirsin.

http://www.entes.com.tr/pdf/ECR-efc_ENGTR.pdf

Diğer konuya gelince kompanzasyonun amacı CosØ değerini 1 e en yakın değerde tutmak ve bu şekilde devreden geçen akımın reaktif bileşenlerini aynı doğrultulu ters yönlü kapasitif yada endüktif akımlar uygulayarak aktif bileşene eşitlemektir.Eğer cosØ metredeki değer 0,95--1 arasındaysa sorun yoktur.sürekli olarak 0,95 in çok altında ise (0,7 0,8 0,85 gibi değerler) sorun var demektir.Dolayısı ile CosØ metre kontrol edilerek kompanzasyon hakkında bilgi edinebilirsin.Bunu dolaylı yoldan yapmış olursun.Basit bir hesapla aktif ve reaktif güç değerlerini bulup birbirine oranlayarak cezaya girip girmediğini bile hesaplayabilirsin.Bunu anlık değerleri sürekli alıp hesaplayarak yaparsın ki buna gerek yok.Ama nasıl yapacağını ben sana yinede anlatayım.

Devreden geçen akım belli gerilim belli cosØ de belli olduğundan

P=1,730xuxIxCosØ dan aktif gücü
S=1,730xUxI dan görünür gügü hesaplar birbirinden çıkararak reaktif gücü bulabilirsin.

Not: Bu reaktif bileşen endüktif ve kapasitif gücün bileşkesidir.
 
eline saglık abi ya merakettimde o tür dosyaları actıgımda degik karakterli harfler cıkıyor nedendir.. ne tür acabilirim
 
Merhaba arkadaşım,
Senin bilgisayarında Acrobat Reader isimli bir PDF uzantılı dosyaları açıp görüntüleme programı olmadığı için bu şekilde gözükecektir o açmak istediğin doküman. Uygulamayı indirmek için sana şu adresi vereceğim buradan download ederek bilgisayarına kurduğun zaman bu göremediğin dokümanı bu program ile açtığın da artık değişik şekilde karakterler olmayacak ve de düzgün bir şekilde görüntülenecektir. Adres olarak bu adresi tıklaman yeterli olacaktır.
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
Hayırlı çalışmalar kolay gelsin...
 
P=1,730xuxIxCosØ dan aktif gücü
S=1,730xUxI dan görünür gügü hesaplar birbirinden çıkararak reaktif gücü bulabilirsin.


Q=√(S^2 ) - √(P^2 )' den görünür gücü hesaplayabilirsin. Birbirinden çıkararak değil.
 
cos fi kompanzasyon hatası ölçmez akımla gerilim arasında ki faz açısını yani bizim olmak istediğimiz fi açısını ölçer.

artık günümüzde bu işi yapan rgkr ler olduğu için pek kullanılmaz ama yinede kullanıldğı şekiller vardır.
 
konu çok eski ama tekrar açmak istemedim. linkler ölmüş. konu üzerine bende yardım ve döküman bekliyorum. bitirme projemle ilgili
 

Forum istatistikleri

Konular
128,869
Mesajlar
921,152
Kullanıcılar
450,988
Son üye
mikatoarido

Yeni konular

Geri
Üst