Cx-Supervisor

Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar; cx-supervisor ile hazırladığım Scada benim bilgisayarımda çalışıyor. ancak müşterinin bilgisayarında kendini kapatıyor.bendeki cx-server v3.0. müşteriye kurduğum (cx-supervisor runtime olduğu için) cx-server v1.3 bundan şüpheleniyorum. program da galiba bug oluşuyor. ben bulamadım.konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım her bi cx supervisor scadanın kendine özel dungle ı vardır.belki problem scadayı yüklediğin bilgisayarın dungle nın olmamasından kaynaklanıyordur.
 
arkadasım bu runtımınde dongle bulunmaktadır konu bug degıl bu dongle olmamasından kaynaklanmakta olabılır ayrıca plc ıle baglantınızın durumu hakkında bılgı vermemıssınız sızın pc nız ıle musterınızdekı serı haberlesmenın durumunu kontrol etmenızı tavsıye ederım
 
pekı musterının bılgısayarında ne yuklu vısta mı eger vısta ıse ekrana acılıyor gıbı cx supervısor runtıme yazısı gelır donuk bekler onun ustune bır tane daha acmayı dener ve bır oncekınde cıkan uyarıyı tıklarsan acar ama bu sorun sureklı devam eder yok programı actım sureklı baglantı kopuyor dersen o topraktan olabılır onuda ethernet modulun veya ekranında ethernet gırısı varsa onla haberlestırerek cozebılırsın daha az parazıtten etkılenır ama usb veya rs232 senı cok ugrastırır bırde bazı makınalarda ethernet kablonun cros baglantı olması gerekebılır bır yerde basıma gelmıstı sımdıden kolay gelsın
 
merhaba cx supervisor v 3.0 kurulumu nasıl yapılıyor.vede linkleri bilen varmı?teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,975
Mesajlar
922,234
Kullanıcılar
451,174
Son üye
oyalantyy

Yeni konular

Geri
Üst