Dalgıç pompa seçimi

En son mesajdan başlarsak;

Dalgıç pompanın nerede kullanılacağı önemli (Temizsu, Pissu). Temizsu sistemlerinde kuyu loglarına göre pompa yerleştirilir. Benim uygulamalarımda sistemin ucu kapalı ise o zaman frekans konvertörü tercih ediyorum. Yani su borusu tapalı ise yada hattın ucu bir depoya bağlanmıyorsa. Bu durumlarda frekans konvertörü basınçca göre sistemi yormadan işletme yapılmasını sağlıyor.
Eğer atıksu için ise kırıcılı olmasını tercih etmeliyiz. Kırıcılı demek pompanın emiş kısmının sıkışma olmasını önlemek için bıçaklı olması demek basitçe. O zaman frekans konvertörü ağır şartlı seçilebilir.
Bu konuda son olarak Frekans konvertörü pahalı bir çözümdür. Uygulamada kök3 bağlantı modelinide bir araştırın derim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Pompa seçimi için benim kullandığım formül:

N (kW) = ( Q (lt/sn) x H (m) x g ( kg/lt) ) / 102 x hp (%)

Q: debi
H: basma yüksekliği
g: yoğunluk (ben genellikle uyuglamalarımda 1.2 seçiyorum temizsu için)
hp: pompa verimi
 
şöyle söyleyim hocalarım yardımcı olursa sevinirim 2 hp bir dalgıç pompa ile 1600 waat lık güneş paneli + 3000 wat inverter ile direk çalışırmı çalışırsa saatde 30 metreden ne kadar su ala bilirim saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,034
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst