Eray KIRIMLI
Katılımcı Üye
Sizin roleden kastınız nedir. Plc role derken bu bir kontrol rolesi enerjilenir kontağını kapatır o kadar.
Kontaktör diyelim ki 24vdc gerilim ile çalışıyor uygun direnci de dulduk kontaktörün bobininde yıpranma olurmubağlanır ama dc alternatif mi doğru gerilim mi ilk önce onu tespiti lazım.
Diğer konuda mesaj yazdım, peki direnç ac akımı nasıl dc yapıyor, meslektaş değiliz ama böyle soruları da meslek hanene bakınca yakıştıramıyorum maalesef! Mesleğe dün veya geçen sene başladığını da sanmıyorum. Röleden bahsetmeyin demişsin ama kontaktörden farkı nedir, paleti nasıl çeker? Bir de deney yap istersen, 12vdc röleyi 12vac ile besle (veya tersi) sonucu kendin gör.İyi diyorsunuz da hep röle dediniz ben ise kontaktör e uygulama bilirmi diye sordum
Kontaklar ın da titreşimler meydana gelebilir direnç den kastım Bobin 24v dc gerilim ile çalışıyor ben bunu 220 v tu 24 v ta düşürebilecek bir direnç ile baglantı yaparsak sonuç ne olur diye sorayımDiğer konuda mesaj yazdım, peki direnç ac akımı nasıl dc yapıyor, meslektaş değiliz ama böyle soruları da meslek hanene bakınca yakıştıramıyorum maalesef! Mesleğe dün veya geçen sene başladığını da sanmıyorum. Röleden bahsetmeyin demişsin ama kontaktörden farkı nedir, paleti nasıl çeker? Bir de deney yap istersen, 12vdc röleyi 12vac ile besle (veya tersi) sonucu kendin gör.