devri daim

Katılım
8 Eyl 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
iyi günler arkadaşlar benim sizlere sorum devri daim makinalarının henüz yapılıp yapılmadıgı hakkında dogru görüşleriniz almak yani hiç bir enerji kullanmadan mekanik enerji elde etme çabaları termodinamik yasalarına aykırı ama bazı internet sitelerinde gördüm mıknatıslar la yapılmış bunlar dogrumu dogruysa neden kullanılmaya başlanmadı bir çok kişi şu zamanda bunu becermeye çalışıyo ama henüz tık yok erke mühendislik firmasıda bir ara erke dönergeci adında bir şey icat etmiş ama 2007 yılında sunulcak dediler hala haber yok yani benim dedigim sonsuz devirde dönen bir alet bu söylelenler hakkında si,zlerden dogru bilgi siteye sunmanızı arz ederim
 
Fizik kanunu " Hiç bir enerji harcamadan hiç bir enerji elde edilemez " Açıkçası erke dönergecinin masal olmaktan ileri gideceğini düşünmüyorum. Mıknatıslarla bir motorun dönmesi için emk yı geçmesi gerekir zaten emk yı geçmek için bile bir enerji tüketmek gerekir.
 
Çalışan dönergeçler var. 1940'lardan bu yana bu aletlerin çeşitli türevleri yapılmış ve çalıştırılmıştır. Çalışmış olması termodinamik yasalarına aykırı olması anlamına gelmez. Aykırı olan sonsuz enerji elde edemeyeceğindir. Mıknatıslara ne kadar enerji depolamışsan ancak %5'ini geri alabilirsin. Mıknatıslar ısınarak özelliğini yitirmeye başlar. Yani çalışır ama öyle bir alete kar amaçlı yatırım yapmak ahmaklıktan başka bir şey değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,560
Mesajlar
927,937
Kullanıcılar
452,179
Son üye
xcx

Yeni konular

Geri
Üst