Digital Telsiz mi ? Analog Telsiz mi?

bu mu? o amca...
1731605546735.png

nerde buldun 32 doları? amazonda var vergilerle 70 filan ve TR gönderimi yok
1731605621329.png

@paskomya usta evet bu ama bu ilk çıkan seri. İkinci parti yeni üretimlerde TID olarak etiket var. Motto daki ürün TID yani yeni seri. Ama eski resim koymuşlar.
11.jpg

Son düzenleme:
@paskomya usta ben motto dan aldım. Bu el telsizine PMR kanallarıda yükleniyor. yani 446.006250 den başlayan lisanssız kullanılabilen frekanslar. Ayrıca FM radyo , el feneri, mavi diş (bluetooth) modülüde eklemişler. Acil durumda herkesin elinin altında olması lazım.

Ülen bu nasıl iştir bee... Bunlar sülalece fıttırık yaaaf :p
''Kemal Sunal Şark bülbülü''
Benim zamanımda bir telsiz mağaza satış fiyatı 1000$ seviyesinde idi. Resimdeki ICOM'u 600$ a ikinci elden satın almıştım. Cihaza CTSS ve DTMF modülü eklemek istemiştim ama 100$ idi.
Şimdilerde 100$ a iki tene telsiz alıyorlar. Hemi de bir sürü ıvır zıvır özellikleri dahi var.

Ülen bu nasıl iştir bee... Bunlar sülalece fıttırık yaaaf :p
''Kemal Sunal Şark bülbülü''
Benim zamanımda bir telsiz mağaza satış fiyatı 1000$ seviyesinde idi. Resimdeki ICOM'u 600$ a ikinci elden satın almıştım. Cihaza CTSS ve DTMF modülü eklemek istemiştim ama 100$ idi.
Şimdilerde 100$ a iki tene telsiz alıyorlar. Hemi de bir sürü ıvır zıvır özellikleri dahi var.
yeni mi fark ettin? cep telefonu ilk çıktığı zaman böyle ötv filan yoktu ama fiyatı ne kadardı ben hatırlamıyorum. bilen yazsın.

yeni mi fark ettin? cep telefonu ilk çıktığı zaman böyle ötv filan yoktu ama fiyatı ne kadardı ben hatırlamıyorum. bilen yazsın.
Ben biliyom :D
İlk telefonum NOKIA 8110 idi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Nokia_8110
1998 yılında 90.000TL civarı bir fiyatla almıştım. Takribi 1000$.
Pil kullanımı konusunda bilinçli olduğum için bu telefonumu yaklaşık 6 sene kadar kullandım. Daha sonra kaliteli pil temin edemediğimden dolayı yeni bir panasonic almıştım.
Panasoniği bir arkadaşım benden zorla satın almıştı. Özel aparatlarından dolayı. Bunun üzerine birkaç telefon daha aldım ama daha haftasında iade etmek zorunda kaldım. Bunlar 5110, 3310, 6110 hatta 5110'ların özel arazi yapımı da vardı. Su geçirmez ve darbeye dayanıklı modeli.
Aklımda 8810 modeli vardı. Ancak o yıllarda fiyatı 600-700$ civarı idi. Hatta bir firmadan iade koşullu olarak satın almış, ancak fabrikasyon hatalı olduğu için iade etmiştim.
Nokia-8810-500x490.jpg

Kuzen amerikaya sık gelip giderdi Gelirken kendisine aynı telefonun 8910 modelinden almıştı. Bu telefonların ikinci bandı 1900MHz idi. Ama o yıllarda 1800MHz bandı henüz yaygın değildi.
Kuzen ile pazarlık sonucu 300-400$ civarı telefonu bana satmıştı. Pilleri de oldukça pahalı idi. Benim için pil önemli olduğu için sıkı araştırmalara girmiştim. 25$ gibi satılan piller 1 sene sonra ölüyordu. Kazara bir mağazaya giren bir kızı takip ederken ben de mağazaya girmiştim. Aklıma pil geldi ve orijinal pil var mı diye sormuştum. Tezgahtar bana aabi orijinal piller 100$ civarı ve kapasitesi düşük. Ama size yüksek kapasiteli yerli üretim pil vereyim dedi.
Ben bunun pazarlama taktiği olduğunu ve şimdiye kadar aldığım tüm pillerin 1 yıl gibi sürede kapasitesini yitirdiğini söyledim. Bunun üzerine dedi ki.
Abi sana bu ürünü detaylı faturalı olarak vereceğim. 2 sene sonra bile kapasite kaybı olursa bire bir değişim hakkın var dedi.
Pek güvenmesem de pili aldım. Kullanmaya başladım 1 aylık kullanım süresinden sonra pil tam performansını gösterdi.
Stand-by süresi yaklaşık 10 gün. Konuşma süresi asla tam tespit edilemese de en uzun konuşmam 6 saat idi. Hala pil bitmemişti.
Bu pil ile bu telefonu 10 yıl boyunca kullanmıştım. 10 yılın sonunda artık kameralı telefonlar yaygınlaşmıştı. Benim telefonun pili de artık ölmeye başladığı için uyduruk bir SAMSUNG almıştım.

Forum istatistikleri

Konular
129,772
Kullanıcılar
452,531
Son üye
hasan_efsin

Yeni konular

Geri