DVR Kayıt Cihazı Ağdan İzleme

sen dvr cıhazı aynı lokal agda port acmana gerek olmadıgını ıdda edıyosun bende sana dıyorum kı... dene bakalım oluyo mu?
eger bu sekılde ben yapıyorm dıyosan problem yok basarılarının devamını dılerım :D:D cunku bır ılkı gerceklestırdıgıne ınanıyorum:D:D

kardesım anlamadıgınız bı yer varsa ben tane tane anlatmaya hazırım.. problem yok... egerkı ben anlayamam dıyosan suanda uskudarda 350 daırelı 9 bloklu bır sıtenın guvenlık ve ınterkom sıstemını kuruyorum... bıtmesne yaklasık 2 hafta var ıstersen reelde uygulamalı olarak anlatırım tmm yemegnde benden yeterkı sen ogren :):):)

Güzel kardeşim aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum. Aynı lokal ağdan kasıt; dvr cihazı ile bilgisayarın aynı network aynı subnet üzerinde olmasıdır. Eğer dvr cihazı ile bağlanmak isteyen bilgisayar arasında bir firewall vs. yoksa port falan açılmaz.
Ayrıca iş deneyimi ve tecrübe konusunda; eğer avatarındaki resim sana aitse ve gözlerim beni yanıltmıyorsa neredeyse yaşın kadar sektör deneyimi olan birisiyim güzel kardeşim. Senin yaşında yanımda ÇIRAK olarak çalıştırdığım tonla adam var benim.
 
@sanaldarbex-1 hocam cevaplarsan sevinirim :)

1 Ay sonra bir işyeri açıcamda güvenlik sistemini kendim kurmak istiyorum biraz araştırdım pek zor birşey gibi değil gözüküyor ama sen işin içinde olan birisi olarak bana fikir verirsen iyi olur.

Öncelikle almayı düşündüğüm ürünler bunlar.kamera nasıldır hiçbir fikrim yok açıkcası fiyatı uygun diye onu seçtim :)
Hepsiburada.com : Avemia AVM-021 Hazır Bnc ve Dc Jack (1 Adet) | Ev Elektroniği

Hepsiburada.com : Avemia AVM-001 Bnc Connector 1paket (10adet) | Ev Elektroniği

Hepsiburada.com : Avemia AVM-0422 Avemıa 4+1 2x0.22mm+2x0.22mm+0.22mm Cctv Kablo | Ev Elektroniği

Hepsiburada.com : Everest Hv-501 36 Led 1/3 Ccd Gece Görüş Kamera | Ev Elektroniği

Hepsiburada.com : Avemia 2a 12v Smps Plastik Adaptör (power kablosu dahil) | Ev Elektroniği

Böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum nasıldır sence? Eksik veya başka önerebiliceğin ürün var mı?


bnc & power jack ı pek onemlı deıl sonucda nerdeyse hepsı aynı ... hazır bnc dc jack alma ek sayısını arttırma cctv kablosuna jackları kendın takarsın.. olur bıter
egerkı kameranın ses ozellıgı yoksa 4+1 cctv ye gerek yok 2+1 yeterlı yınede sen bılırsın bı zararı olmaz...
kamera fıyatından dolayı ucuz ama bu kamera ıı dıyemem kamerayı yuksek bı yere takmak zorunda kalırsan net goruntu alamassın... goruntusunu almasını ıstedıgın yerın yakınına takarsan ısını gorur.. cunku lens ayarı sabıt.. zoom ozellıgı yok!

ayrıca kac kameralı bı sıstem kurmayı dusunuyosun goruntuyu leptopa kaydetceksen usb dvr kartlar var pc ye kaydetceksen dvr kart ... normal olarakda zaten dvr cıhazları mevcut... hangı cıhazı kullancaksan karar ver bı kac sey daha eklerız...
bu ıs tabıkı zor deıl bazı yerde mantık ıstıyo sadece o baska bıseyı yok..
 
Güzel kardeşim aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum. Aynı lokal ağdan kasıt; dvr cihazı ile bilgisayarın aynı network aynı subnet üzerinde olmasıdır. Eğer dvr cihazı ile bağlanmak isteyen bilgisayar arasında bir firewall vs. yoksa port falan açılmaz.
Ayrıca iş deneyimi ve tecrübe konusunda; eğer avatarındaki resim sana aitse ve gözlerim beni yanıltmıyorsa neredeyse yaşın kadar sektör deneyimi olan birisiyim güzel kardeşim. Senin yaşında yanımda ÇIRAK olarak çalıştırdığım tonla adam var benim.

hanı bı laf vardır akıl yasda deıl basdadır dıye bılırsın bu mantıkla yola cıkdıgın zaman cırak kalfa ustalık hıkaye gelır... calıstırdıgın tonla adam olabılır işi bılmıyosundur daha ıı bılen bırıne yaptırıyosundur yada ne bılım ıslerın cokdur yetısemıyosundur.. vs.. bunlar konumuzun dısında benım amacım dogru olanı arkadasımızın sorununa cozum olarak sunmak ıstedım ... arkadasımız bızım soyledıklerımızı dener sorununa cozum bulur ama benım yazdıklarımla ama yıne benım yazdıklarımla:)
1 cı lokal ag demek aynı modeme-router- swıch -hub a bagla bılgısayarların genelleme adıdır ınternetın olmayabılır bılgısayarlar ag aynı agda ıse ızleyebılır bunda problem yok ozel frewall programları harıcınde wındows bu ıslemı tehdıt olarak algılamaz

ben bıldıgım bı seyı sonuna kadar savunurum ve denemeden asla kendımden bu kadar emın konusmam ve en onemlısı bılmedıgım konu hakkında yorum yapmam...

senın dedıgınıde yapdım acaba dedım dogruluk payı varmı yada ısletım sıstemının bır acıgından kaynaklanıyo olabılır mı dedım... ve bı kac deneme yapdım evımde dvr kurulu bı pc var oncelıkle web portu yanı 80 nolu portu devre dısı bırakdım acılmadı.. 80 ı etkınlestırıp 9808 ın kullanmıs oldugu 9000 nolu kapadım sonuc yıne aynıydı ... portlar kapalı oldugunda lokal agda ızleyemıyordun..
ben bunları explorer uzernden denedım haberın ola ... egerkı dvr kartına aıt olan ızleme programını kullanıp sonuc elde edebılıyosan dedıgın dogru olabılır olabılır dıyorum cunku denemedım... uzatmanında anlamı yok bence cunku sonuc olarak elde edecegm bısey yok.. :) yasım 21 bu yasda olmama ragmen brcok projede usta olarak yer aldım ve ıslerımı en ıı sekılde bıtırdım bıtırırımde... senın cırakların zekı deılse benm sorunum deıl ::) ayrıca o resm bana aıt... kıb
 
Güzel kardeşim boşuna polemik yaratıyorsun dvr kartı takılı pc ile dvr cihazı birbirinden farklı şeylerdir. Son mesajından anlattıklarından dvr kartı takılmış bir pc den bahsettiğin anlaşılıyor. Senin port açmak diye bahsettiğin şey dvr kartının programından network özelliğini açmaktan başka bir şey değil. Ayrıca bahsettiğimiz konu IT sektörünün alanıdır. Güvenlik kamerası yada diyafon sistemi kurmakla direk alakası yoktur. Bilişim terminolojisinde "port açmak" terimi bir router yada güvenlik duvarından geçit verme işine verilen addır.
Kimseyi yada yaptığı işi küçümsediğim yok. Yanlış bilgi verildiğini gördüm ve müdahale ettim sadece.
Selametle.
 
sasanaldarbex-1 arkadaşın anlattıkları tamamen doğrudur..Anlattıklarında yanlış olan bir şey görmedim..Belki eksik bir şey ler olabilir fakat Kullanıcı bilgisi olarak vermiş olduğu bilgiler yeterli olduğunu düşünüyorum..Çalışma Grubu ile bir alakası kesinlikle yoktur.
 
şimdi ben konuyu tekrar başdan alarak okudum...ve şu kanıya vardım...FeBash arkadaşın söylemek istediği ile sanırım sanaldarbex-1 arkadaşın söyledikleri sanırım farklı farklı konulardan oluşuyor...Aslında her ikiside doğru söulüyor..Burda belkide fikir alışverişinde bulunurken frekans kayması olmuş olabilir..Her ikisinide de saygım var...Soru şöyle demi;Aynı ağda 6 adet dvr cihazı var.tek bir pc ile nasıl izlenir...demi..!!iş kolay aynı ağda olduğu için gerçekten modem de bir ayar yapmaya gerek yok..Eğer ki ! ADSL veya başka bir bağlantı şekli ile farklı bir dış ip ile izlemek isteniyorsa modemde port açmak gerekir..İç ip ile izlemek için modem de ''değil'' dvr cihazının kendisinde port değiştirmek gerekir..örnek; 8001,8002,8003,8004,8005,8006 gibi..düzeltiyorum .hatta hiç port değiştirmek bile gerekmez direk ip adresini gir şifre paneli ekrana gelir.Nerden mi biliyorum 4 adet dvr cihazını aynı iç ip de bu şekilde kullanıyorum....Amacım burda birilerini kırmak değil doğru bilgiyi aktarmaktır.Kullandığım dvr ların markasını isterseniz verebilirim...Her iki arkadaşımada saygılar ..Eğer ki yine de bir hata vardır diye şüpheleniyorsanız..kullandığınız dvr ların markasını verin ben bide onlarla deneyim...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst