easywiev panel yardım..

Alarm scan menüsünü açıp CONTENT kısmına yazınızı yazıyorsunuz.DEVİCE TYPE' LB, DEVİCE ADRESS'e 0
ATRIBUTE kısmına ALRM ON yapın ve OK butonuna basınız
Daha sonra ekrana alarm bar'ı koyunuz birde buton seçip toggle olarak ekrana yerleştiriniz simüle ettiğinizde LB 0 butonuna bastığınızda CONTENT kısmına yazdığınız yazı kayarak geçecektir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
eywallah marifet arkadaşım yaa cok sevindim valla birded su yanıp sönen lamba gibi bir olayı gercekleştirsem bana yetiyoo valla allah razı olsun bütün iliglenen arkadaşlardan

__________________________

weed kardeşim easywiev kullanma kitapcıgı bilgisayarımda yüklüğ vede oda yetmedi printerden cıkartım ama kitapcıkta yürüyen yazı böyle olur animasyonları böyle kullanırsın diye bir cıklama olmadıgı için ben böyle bir konu actım maksat ögrenmekse bunda problem yok bilmemek ayıp degil ögrenmemek sen ögrendigin her şeyi kitaptanmı ögrendin acaba benim sordugum 3 tane soruydu arkadaşlardan allah razı olsun yardım ettiler zamanı geldimi belki bende sana bir konuda yardımcı olurum degilmi bu arada sende haklısın ugraş dur diyorsun ama dedigim gibi sen anahtarı verirsin hangi kapıyı acıcak ben bulmalıyım umarım beni anlayışla karşılarsın belkide burda arkadaşların yazdıgı yazılardan bilmeye olupta ögrenen arkadaşlar bile olmuştur ben şahsen merak ediyordum nasıl oldugunu ve ögrendim yeterki bana anahtar lagzımdı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
programın sağ tarafındaki menüden BİT LAMP'ı seç , ekrana koy ve bir adres ver.Yine örneğin LB 0 olsun (attribute) kısmındanda (normal - blinking on statete 0 - blinking on state 1 )'den her hangi birini seç blink olanlar LB 0 bitini aktif ettiğin sürece flaş yapar.
daha sonra birde buton seç onuda LB 0 olarak ata ve TOGGLE olarak seç ve smüle et
 
Marifet, kardeş verdiğin bilgiler için teşekkürler, ben " jaco 4 " adlı örnekteki girişte buton var, animasyona girmek için tıklayınız diye, butonun içeriğine baktım 22. sayfayı gösteriyor. 22. sayfada animasyonu göremedim, animasyonu nasıl yapabiliyoruz.
 
marifet ' Alıntı:
programın sağ tarafındaki menüden BİT LAMP'ı seç , ekrana koy ve bir adres ver.Yine örneğin LB 0 olsun (attribute) kısmındanda (normal - blinking on statete 0 - blinking on state 1 )'den her hangi birini seç blink olanlar LB 0 bitini aktif ettiğin sürece flaş yapar.
daha sonra birde buton seç onuda LB 0 olarak ata ve TOGGLE olarak seç ve smüle et

söylediklerin tıkır tıkır calışıyor kardeşim sagolasın tekrardannn
 
jaco 4'lü adlı projedeki animasyon objelerini kendim bitmap olarak oluşturmuştum herbiri 3'er ,4'er istasyonluk 12-13 adet animasyon var set wordlerinden anlaşılır programı compress yapıp gönderdim ama animasyonu bitmaptan oluşturduğum için görünmedi.
Sİz projeyi uncompress yaotıktan sonra DECOMPLE yaptınızmı?

___________________________

Animasyon için önce sağ taraftaki menüden ANİMASYON seçeneğini alıyoruz ve gelişi güzel olarak ekran sayfasına noktalar koyuyyoruz 3-4 tane nokta koyduktan sonra sağ tuşla çıkıyoruz.Daha sonra koyduğumuz noktalar üzerine çift tıklıyoruz ve ANıMATION OBJECT'S ATTRIBUTES penceresi geliyor.Oradan bir word adres seçiyoruz örn.LW0 (bu panelin kendi dahili wordu) aynı pencereden NO OF STATES seçeneğine animasyonumuz kaç hareketten oluşacaksa onu yazıyoruz.örn.3 olsun,onuda seçtikten sonra yine aynı pencereden SHAPE segmesini açıyoruz.SHAPE LIBRARY seçeneğini işaretliyoruz ve SHAPE LIBRARY aktif oluyor.Aktif olan SHAPE LIBRARY'e basıp library seçeneklerini(tiplerini)görüyoruz
oradan 3 görünümlü bir obje seçiyoruz.(çünkü hareketimiz 3 istasyondan oluşacaktı) örn:BUTTONS 3 ten 27 no2lu shapeyi seçiyoruz.(STATE'dende shapenin kaç basamaktan olduğunu denetleyebiliriz) ve OK'basıyoruz ardından TAMAM diyoruz ve SHAPE resmimizi çalışma penceremize atmış oluyoruz.
Bundan sonra yine sağ taraftaki menüden SET WORD seçeneğini açıyoruz açılan pencereden animasyonumuzla aynı olması gerektiğinden yine LW=0 wordunu seçiyoruz ve ATTRIBUTE kısmındanda nasıl çalışmasını istiyorsak o seçeneği işaretrliyoruz örn:pERIADICAL JOG ++ olsun alt taraftaki INC VALUE'ye 1 UPPER LIMIT'e 2 yazalım ve BREAK TIME2'yede 0,2 yazalım (break time animasyon hareketimizin hızını belirler) daha sonra SHAPE segmesine gelip eğer shape library seçeneği açık ise onu kapatalım (çünki set word'un görünmesini burada istemiyoruz ama eğer ATTRIBUTE kısmından JOG + , ADD JOG + gibi seçenekleri tercih etmiş isek o zaman buton olarak görünmesini isteyebiliriz.) ve TAMAM diyelim. Animasyonumuz hazır.Şimdi ise tek şey simüle edip görmekte.

Siz isterseniz animasyonları 32 harekete çıkarabilirsiniz. Tabi animasyon resminizin 32 hareketten oluşması gekemektedir.Bitmap olarak veya Shape library'a sizler kendi objelerinizi olışturabilirsiniz.Önemli bir ayrıntı: Bitmap'te oluşturduğunuz objeler SLP uzantılı dosyalara göre çok daha fazla yer kaplar.

Kolay gelsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
eywallah dostumsen bu paneli piri olmuşsun :D

ellerin dert görmesin + popularite
 
Estağfrullah yardımcı olabildiysem ne mutlu
 
Arkadaslar elinize saĞlik ama easybuilder programinin setupu olan varsa uploada edebİlİrse Çok İyİ olur. yardiminizi beklİyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,249
Mesajlar
924,660
Kullanıcılar
451,644
Son üye
VLT 2800

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst