El kurutma cihazı kart arızası

+12 gelmesi gerekiyor zaten. transistoru off pozisyonda tutuyor. el algılanınca 0v a çekilince transistor tetikleniyor. sürekli +12 de olması entegrenin direk arızalı olduğunu göstermez belki photo diottan sinyal alamadığı için entegre çıkışını 0 a çekmiyor belki photodiot sağlam entegre işlem yapmıyor. belkilerle uğraşmamak için olabildiğince arızayı şıkıştırmaya çalıştım ve geriye iki parça kaldı. tam nokta atışı yapmak için cihazı elime almam gerekir. zaten öyle bir şansımız olsaydı muhtemelen şuanda cihaz okulda çalışıyor olurdu. tek tek sipariş edip beklememen için oldukça şüpheli olan iki parçayı birden almanı öneririm.
Bu cihazlardan zaten okulda 4-5 tane var. Bizim müdür yardımcı antep merkeze gidip geliyor.
10 tane transistör, 5 tane role, 5 tane entegre, 5 tane de foto diod alsın.
Hocam çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin.
 
Az önce test yaptım el kurutma cihazınatv kumandası tuttum çalıştırmadı, farklı dalgaboylarında her halde? Anlamadığım hem ent hem alıcı ir diyot aynı anda nasıl bozuldu.
 
Az önce test yaptım el kurutma cihazınatv kumandası tuttum çalıştırmadı, farklı dalgaboylarında her halde? Anlamadığım hem ent hem alıcı ir diyot aynı anda nasıl bozuldu.

ikisi aynı anda bozulmamıştır. biri sağlamdır fakat her ihtimale karşı ikiside değişecek
 
Arkadaşlar bir arkadaşım Antep merkezdeydi. Bugün onu aradım entegre, transistör ve alıcı ır led almasını söledim. Birçok dükkan gezmiş ama alıcı ır led bulamadı. Transistör ile entegreyi gönderdi. Entegreyi başarılı biçimde değiştirdim ama sonuç değişmedi.:(
Demek ki arıza alıcı ır ledde. Antepteki usta hocam istersen fototransistör göndereyim dedi ben de bacak sayısı 3 diye gönderme dedim.:(
 
Hocam yarin yolum denk gelirse parcaciya ugrayayim bakayim varsa gondereyim
 
Yok abi sorun değil. Yarın arkadaş bir daha Antep'te bakacak. Mesele sadece işlemi hızlandırmak. Bulamazsa entegredünyasından alırım. Teşekkür ederim.
Bu arada entegreyi taktıktan sonra sistemi toparlamadım. Bir de alıcı vericilerin önünde kırmızı bir cam var. Sistem toplu olmazsa bile el hareketinde sistemin çalışması lazım bence.
 
Hocam elinizde varsa deneme icin bir tv kumandasinin ir verici ledini al8ci led yerine takip denermisin? Yonune dikkat ederek.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,223
Mesajlar
924,390
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst