yavuz31
Usta Üye
arkadaşlar bilimsel cevapları olan böyle sorulara garip cevaplar vermeseniz bilmiyorsanız birşey yazmak zorunda değilsiniz öğrenmekte ayıp değil retinalar mide asitleri felan yapmayın arkadaşalar bizler teknik adamlarız cevaplarınızda teknik olsun lütfen. Elektrik iletkendeki elektron akışıdır. rengini çıplak gözle göremeyiz. ancak sebep olduğu olayların rengini sorarsanız ark gibi yıldırım gibi yalnız bunlar tek tek incelenmesi gereken olaylar bir kalemde sarı mavi diye ortaya bir renk atmakda her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir. mesela yıldırımda havanın nem oranı etken olur arkta bambaşka bir etken. vs vs... ancak forumdaki elektrikçi arkadaşlardan ricam teknik eleman olduklarının bilinci ile yazmaları malum foruma herkez girdiğinden itibarımızı topluma karşı düşürmeyin.
canım ustam insan dış dünyaya bağlı bütün faktörleri sadece beyini ile algılar yani madde algılar bütünüdür hiç bir zman maddenin ardını bilemeyiz algı ile gerçek aynı şey değildir herhangi bir nesneden size gelen fotonlar göz merceğinizden kırılarak retinanın arkasına ters düşer sinir bu fotonları elektrik sinyallerine çevirir sinir vasıtası ile beynin görme merkezine götürülen bu fotonlar görme merkezine renkli düz ve aydınlık bi şekilde size algılattırırlır burada enteresan bir durum vardır siz beyninizde renkli aydınlık bir dünya seyrederken aslında beyniniz hava ışık ve ses kesinlikle geçirmez karanlık sessiz ve havasızdır burada daha derin düşünürseniz 300 bin ışık yılı uzaklıkta olan yıldızın uzaklı ğı ile yanınızdaki kuşun mesafesi aynıdır çünki her ikiside beyninizdedir size beyninize yıldızın uzak olduğu hissini uyandıran tek şey yaşadığınız hayattaki alışkanlıklarınızdan başka birşey değildir bu sistem işitme koklama dokunma tatma duyularındada aynıdır değişmez davula vurun 3 saniye sonra tekrar vurun aslında 3 saniye zaman geçmemiştir size zamanın geçmesi beyninizin hafıza kısmı ilk vurulan sesi hafızasına kaydeder 2 ci sesi algıladığında ise ilki ile 2 cisi arasında bir zaman kaydı olduğunda size öyle hissettririlir ve zaman mefhumu ortaya çıkar aslında zaman yoktur oluşmasını ise 1 satır önce anlattım aynen verdiğim bu misalller gibi elektriğin rengininde bizim ötemizde maddenin ardında olduğundan herşeyimizle beynin algılattırılışına bağlı olduğumuzdan gerçek renk yoktur mesela sizinle benim mide sinirlerimiz paralel bağlansa siz yemek yeseniz bende doyacağım peki hangi yemek gerçek sizin yediğinizmi benim doyuma ulaştığım yemekmi daha anlatacağım çok şeyvar ama siz kalkıp bunları safsata bilimden yoksun laf yetiştirme olarak nitelendirdiğinizde karşınızdakinin ne durumda kalacağını düşünmeden ortaya koyduğunuz cümleler elbetteki hayretle okuyorum şaşkına döneceğiniz daha çok bilmediğiniz ilim vardır eğer daha çok şey öğrenmek bilmek isterseniz burada farklı bir konu açıp pekiştirebiliriz yeterki ön yargılı olmayalım tekrar özür dilerim.