elektriğin rengi

arkadaşlar bilimsel cevapları olan böyle sorulara garip cevaplar vermeseniz bilmiyorsanız birşey yazmak zorunda değilsiniz öğrenmekte ayıp değil retinalar mide asitleri felan yapmayın arkadaşalar bizler teknik adamlarız cevaplarınızda teknik olsun lütfen. elektrik iletkendeki elektron akışıdır. rengini çıplak gözle göremeyiz. ancak sebep olduğu olayların rengini sorarsanız ark gibi yıldırım gibi yalnız bunlar tek tek incelenmesi gereken olaylar bir kalemde sarı mavi diye ortaya bir renk atmakda her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir. mesela yıldırımda havanın nem oranı etken olur arkta bambaşka bir etken. vs vs... ancak forumdaki elektrikçi arkadaşlardan ricam teknik eleman olduklarının bilinci ile yazmaları malum foruma herkez girdiğinden itibarımızı topluma karşı düşürmeyin.

canım ustam insan dış dünyaya bağlı bütün faktörleri sadece beyini ile algılar yani madde algılar bütünüdür hiç bir zman maddenin ardını bilemeyiz algı ile gerçek aynı şey değildir herhangi bir nesneden size gelen fotonlar göz merceğinizden kırılarak retinanın arkasına ters düşer sinir bu fotonları elektrik sinyallerine çevirir sinir vasıtası ile beynin görme merkezine götürülen bu fotonlar görme merkezine renkli düz ve aydınlık bi şekilde size algılattırırlır burada enteresan bir durum vardır siz beyninizde renkli aydınlık bir dünya seyrederken aslında beyniniz hava ışık ve ses kesinlikle geçirmez karanlık sessiz ve havasızdır burada daha derin düşünürseniz 300 bin ışık yılı uzaklıkta olan yıldızın uzaklı ğı ile yanınızdaki kuşun mesafesi aynıdır çünki her ikiside beyninizdedir size beyninize yıldızın uzak olduğu hissini uyandıran tek şey yaşadığınız hayattaki alışkanlıklarınızdan başka birşey değildir bu sistem işitme koklama dokunma tatma duyularındada aynıdır değişmez davula vurun 3 saniye sonra tekrar vurun aslında 3 saniye zaman geçmemiştir size zamanın geçmesi beyninizin hafıza kısmı ilk vurulan sesi hafızasına kaydeder 2 ci sesi algıladığında ise ilki ile 2 cisi arasında bir zaman kaydı olduğunda size öyle hissettririlir ve zaman mefhumu ortaya çıkar aslında zaman yoktur oluşmasını ise 1 satır önce anlattım aynen verdiğim bu misalller gibi elektriğin rengininde bizim ötemizde maddenin ardında olduğundan herşeyimizle beynin algılattırılışına bağlı olduğumuzdan gerçek renk yoktur mesela sizinle benim mide sinirlerimiz paralel bağlansa siz yemek yeseniz bende doyacağım peki hangi yemek gerçek sizin yediğinizmi benim doyuma ulaştığım yemekmi daha anlatacağım çok şeyvar ama siz kalkıp bunları safsata bilimden yoksun laf yetiştirme olarak nitelendirdiğinizde karşınızdakinin ne durumda kalacağını düşünmeden ortaya koyduğunuz cümleler elbetteki hayretle okuyorum şaşkına döneceğiniz daha çok bilmediğiniz ilim vardır eğer daha çok şey öğrenmek bilmek isterseniz burada farklı bir konu açıp pekiştirebiliriz yeterki ön yargılı olmayalım tekrar özür dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Oyyyyyyyy !!!
Bu yazıyı sakin kafayla tekrar okuyacağım... ;)
Yavuz ustamın, bilgi ve kabiliyetlerinden biraz olsun nasipleneyim...
Şu anda beynimim algı kapıları, bu yazıları algılayamıyor... :)
 
Oyyyyyyyy !!!
Bu yazıyı sakin kafayla tekrar okuyacağım... ;)
Yavuz ustamın, bilgi ve kabiliyetlerinden biraz olsun nasipleneyim...
Şu anda beynimim algı kapıları, bu yazıları algılayamıyor... :)

mesela siz yaşadığın hayatın gerçek olduğunu isbat edemezsinizki örnek yaşadığınız bu hayatın minyatürünü rüyadada yaşıyosunuz rüyanızda uçak kullanıyor çok uzakta olan bir yakınınızla görüşüyor hatta yemek yiyor su içiyorsunuz halbuki ortada ne uçak var nede yemek nede başka bir yola yolculuk ama uyandığınızda ben uçak kullandım yemek yedim dayımı gördüm diyosunuz fakat anlattıklarınız reel yaşam zannetiğimiz hayata yaşasak uçağı kullanabilmek için 20 yıllık bir okul hayatı gerekecek peki rüyada kullandığınız uçağın zamanı ne 3 saniye zaman kalktı ortadan nasılki rüyadaki yaşamda bir uçak yemek gibi nesne olmadanda uçak sürebiliyor yemek yiyebiliyor yolculuk yapıp hasret giderebiliyorsanız gerçek yaşamdada aslı bu fark sadece rüyadan uyandığınızda gerçek zannettiğiniz daha uzun bir rüyaya başlamanızdır.mesela beynimizi çıkarıp bir cam vanus içine yerleştirelim beynimize kablo ve sinir vasıtası ile bir pc bilgisayara bağlayalım bir compütörde bağlayarak bilgisyarın cd rom una sanal bir yaşam cd si yerleştirelim bu cd vasıtası ile beynimize kendisini bürosunda oturan avukat yada başbakan görüntüsü veya elektrik tesisat döşeyen usta görüntüsünü aktaralım beynimiz kendini başbakan avukat veya tesisat döşeyen bir elektrik ustası kabul edecektir nasıl cd den bir yaşam tarzı algılatıyosanız gerçek yaşamdaki herşeyde bizlere yansıtılmaktadır.dumansız ateş olan elektriği gören yoktur hızını gücünü az çok biliyoruz samanyolu galaksisi dışına bırakın çıkmayı galaksinin 1 spiral koluna dahi ulaşamamışız gördüğümüz nesneler gözümüzde şekillenip beynimizde bize görüntü olarak geleceği anda oluşan hız elektriğin saniyede 1 milyon katıdır.göz merceğinin daralıp görmenin hafif yitirilmesine sanırım katarakt deniyo bu haldeyken dahi görme zayıflıyo elektrik kontağı esnasında renk körlğü vardır malumunuz bazı renkleri gri tonajında görürüz şiddeti fazla ise renk körlüğü hastalığı çıkabiliyo şimdi renk körü arkadaşın gri gördüğü kırmızı çiçekmi gerçek benim gördüğüm kırmızımı gerçek o gri diye ısrar ediyo ben kırmızı oda haklı bende ee nolacak şimdi devamı var arkadaşlar.
 
Felsefi Açıdan bakarsak bu renk konusuna işin içinden çıkmak imkansız gibi birşey..
 
Felsefi Açıdan bakarsak bu renk konusuna işin içinden çıkmak imkansız gibi birşey..

felsefi açıdan bakmaya hiç lüzum yok kardeş bilim o kadar net anlatıyoki yeterki anlayabilelim kariyerimin en büyük hatasıydı durağan evren modelini savunmak diyen albert einstein idi halbuki evren durağan değildi sürekli genişliyordu rahat olalım bilim herşeye yanıt verir.
 
konuyu farklı yöne çekiyosun kardeş benim yazdıklarımın bilimsel karşılığı var sen okuyup öğrenmemişsen sana yabancı kalıyosa ben ne yapayım diyorsunki teknik adamlarız mide asiti retina yazdıklarımıza saçmalama örneği ile yaklaşıyorsun şimdi söleyin lütfen ne konuşalım modern tıppın kabulettiği retina mide asiti aerodinamik bunları yutalımmı doktor olmamamız bunları bilmememiz anlamına gelmiyoki gerilim düşümünü sadece elektrik mühendisi yapmazki sadece faz nötür getir götür mü konuşalım bi karar verin yada saygı duyun prof.dr.haluk nurbaki kanser oluşumunu anlatıyor size anlatsam teknik adamlarız diyosun stephan hawkingden meta fizik ötesinde odada olmadığını anlatsam sana kemoterapi gibi gelecek ee bunları konuşmayın diyorum lafyetiştirme hakaretinde bulunuyosun soru soruyom felsefeci ol diyon sonrada kendimizi bir tartışma ortasına çekiyosun cevap hisine lüzum duymuyosan cevaplama

ben yazdıklarınızın konuyla alakası olmayan şeyler olduğunu söylüyorum. birşeyler biliyor olmanız yada çok şey biliyor olmanız onları tartışmayacağınız paylaşmayacağınız anlamına gelmez tabiki , ama yerinde olduğu müddetçe. açın forumda bir konu başlığı orada rahatça konuşun. Ayrıca hakaret etmiyorum ben size, her konuya bilinçsizce cevap yazmak zorunda değilsiniz bilmiyor iseniz yanıltıcı yada konuyu cıvıtıcı şeyler yazmayın dedim. Bence bu hakaret değil bir uyarma ikaz .
 
Sayın üyelerimiz biraz daha sakin ve yapıcı şekilde yaklaşırsanız sevinirim. Aksi taktirde konuyu kilitlemek zorunda kalacağım.
 
Ben anlatmasını beceremiyorum ama gene bir iki bişi sölim.

felsefeye göre renk die bişi yokmus aslında göze yansıyan şeye verdiğimiz isim cart curt kafa karıstıran cümleler var..

Konu Fiziksel ve kimyasal olarak ele alındığı için

Bende olaya değişik bi yaklasımda bulunmak istedim hepsi bu :D


 
Ben anlatmasını beceremiyorum ama gene bir iki bişi sölim.

felsefeye göre renk die bişi yokmus aslında göze yansıyan şeye verdiğimiz isim cart curt kafa karıstıran cümleler var..

Konu Fiziksel ve kimyasal olarak ele alındığı için

Bende olaya değişik bi yaklasımda bulunmak istedim hepsi bu :D



sayın hocam elektriğin rengi ile alakalı konuda ben bilimsel açıdan aslında açıklaması çok zor konuyu bildiğim halde detaya girmeden açıklamaya çalıştım buna da dolaylı yönden izah getirmek istedim eğer gerçek boyutundan anlatırsam konu dahada karmaşık hale geleceğinden dolayı sade anlatmak gereği duydum fakat bazı arkadaşlarımız konu ile alakası benim açımdan olduğu halde sırf kendisi bilmediğinden benim işi çok uzaklara taşıdığımı zannederek biraz bilerk yada bilmeyerek tepki verdi ve işin içinden çıkılmaz hale geldi yani aslında bu konu biraz somut bir konu bende metafiziksel olarak açıklama gereği duyuyorum ama akademik ve formasyonum olmadığından dolayı konuyu izah edemiyom açık seçik girersemde 2 katı karışacak neyse anlayan anladı bence somut arkadaşım somut diyorum elektriğin görüntüsü somuttur ............... gibi somut ama anlaşılacak bir yönü var ama burası yeri değil anlatmak istediğim bu konu sizinde deiğiniz gibi fiziksel ve kimyasal ele alınamaz sizde benim gibi ben .... nokta koydum siz cart curt dediniz ben sizi anladım ......+cart curt = neyse özelden isteyene yazabilirim iyi geceler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,627
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst