Sebebi mantıken ve elektrikçi arkadaşlardan kulaktan duyduğum şekliyle şu olabilir:Elektrikçiler çoğu zaman önemli bir arızayı çözümlemek için beden ve zihin gücünü kullanarak,emek harcayarak saatler süren çalışmanın sonunda arızayı başarıyla bulup makinaların yine eskisi gibi çalışmalarını sağladıklarında,ortada elle tutulur somut ve arızayı kendi becerileri ile tamamladıklarını gösteren bir delil sunamazlar.(Ancak gözle görülür ve elle tutulur somut çalışmalarla birtakım elektrik yapılarını oluşturmaları bunun haricindedir.Pano yapımı,aydınlatma tesisatı montajı,UPS,güç-makina tesislerinin ilk montajı,bağlantısı,çalıştırılması,pano gruplarının,PLC gruplarının ilk montajı,kurulumu,çalıştırılması,vb.)
Fabrika üst yöneticisi veya patronu da,arıza çözümlemelerinde makinaların elektrikçiler orasını burasını karıştırırken tesadüfi olarak çalışıp normale döndüğünü, çoğu zaman ortada emek ve çalışmaya dair somut bir delil göremediğinden yanlış olarak düşünebilir.( İşletmede elektrikçilerin önemli ve değerli olduğunu anlamamışsa,önyargılı birtakım bilgileri de bulunuyorsa)Ben makinacıyım,ama elektrikçi arkadaşlarımın çoğu zaman bu türde şikayet ve yakınmalarına her zaman kulak misafiri olmuşumdur.Yani sonuç olarak orduda teknik astsubaylar nasıl ki ordudaki en zor görevleri üstlenmişlerse,elektrikçilerin de,büyük işletmelerdeki durumu buna benzerdir diye düşünüyorum.Bütün elektrikçilere kolay gelsin diyorum,siz çok değerlisiniz.Siz olmadan makinalar ve tüm tesisler start alıp asla çalışamazlar.