Elektrikçilerin Maaşları Neden Düşük?

:) komik bu
 
12 kişinin beğendiği mesajımda durumu oldukça net özetlemişim.
 
aslında konu meslek değil senin kendini ne kadar geliştirdiğin her işte para vardır ama sen o parayı kazanmasını bilmelisin elektirikçisin mesela boş durmamalısın onun yanında programcılıgıda geliştirebilirsin sana artılar katıcaktır ve aranan biri olabilirsin
 
Elektrik isi maalesef nankor bir istir. Her sey yolunda hiç kesinti yoksa kimse tutupda tesekkür etmez ama bir dakikalık bir kesinti olsun arkandan herkes saymaya baslar....
aynen doğru söylüyorsun :))
 
Malesef bu ücret politikaları ile mesleğini yapan,geliştiren kalmadı.Sonra diyoruzki,yetişmiş eleman azaldı....
 
bende kendi fikrimi belirteyim biz bu sektörde özellikle konya için konuşuyorum kendimizi ucuza satıyoruz ciğeri beş para etmeyen insanlar için mesleğin onurunu ayaklar altına alıyoruz birbirimizden iş çalmak için başlanmış yere yada sürekli ustası olan yerlere kıran kırana teklif yağdırıyoruz kime neye hizmet ediyoruz meslek odalarının hiç bir işe yaramadığı(şahsi fikrim) bir meslek grubunda bunca verdiğim emeğe ister istemez üzülüyorum insanlar maddi çıkarları herşeyin üzerinde tutuyor ben buna çok isyan ediyorum daha çok söyleyeceğim var ama.... ama sı çokkkk uzun mesleğimizin hakettiği yerde olması umudu ile
 
"gelelim benim patronluğuma bizim mesaimiz sahan saat 9 da başlar akşamın uçu acık paydos belli olmaz ustalarım işi kaçta bırakırsa ama şidiye kadar işi akşam işi 8 den önce hiç bıkarmadılar benim verdigim mağaşa gelin ce 1996 dan bu güne kadar çalışan ustama 900 tl magaş veriyorum"

Başka bişey demeye gerek var mı?

Not: Kırmızı yazılı ifadeler, forumun başka konusundan alınmıştır.
 
Sebebi mantıken ve elektrikçi arkadaşlardan kulaktan duyduğum şekliyle şu olabilir:Elektrikçiler çoğu zaman önemli bir arızayı çözümlemek için beden ve zihin gücünü kullanarak,emek harcayarak saatler süren çalışmanın sonunda arızayı başarıyla bulup makinaların yine eskisi gibi çalışmalarını sağladıklarında,ortada elle tutulur somut ve arızayı kendi becerileri ile tamamladıklarını gösteren bir delil sunamazlar.(Ancak gözle görülür ve elle tutulur somut çalışmalarla birtakım elektrik yapılarını oluşturmaları bunun haricindedir.Pano yapımı,aydınlatma tesisatı montajı,UPS,güç-makina tesislerinin ilk montajı,bağlantısı,çalıştırılması,pano gruplarının,PLC gruplarının ilk montajı,kurulumu,çalıştırılması,vb.)

Fabrika üst yöneticisi veya patronu da,arıza çözümlemelerinde makinaların elektrikçiler orasını burasını karıştırırken tesadüfi olarak çalışıp normale döndüğünü, çoğu zaman ortada emek ve çalışmaya dair somut bir delil göremediğinden yanlış olarak düşünebilir.( İşletmede elektrikçilerin önemli ve değerli olduğunu anlamamışsa,önyargılı birtakım bilgileri de bulunuyorsa)Ben makinacıyım,ama elektrikçi arkadaşlarımın çoğu zaman bu türde şikayet ve yakınmalarına her zaman kulak misafiri olmuşumdur.Yani sonuç olarak orduda teknik astsubaylar nasıl ki ordudaki en zor görevleri üstlenmişlerse,elektrikçilerin de,büyük işletmelerdeki durumu buna benzerdir diye düşünüyorum.Bütün elektrikçilere kolay gelsin diyorum,siz çok değerlisiniz.Siz olmadan makinalar ve tüm tesisler start alıp asla çalışamazlar.
 
Malesef işin sonunda yetişmiş teknik eleman bulamıyoruz deniyor.Nasıl yetişsinki aynı paraya hiç sorumluluğu olmayan,fazlada bilgi gerektirmeyen işlerde çalışmak daha mantıklı.
 
Bütün iş verenlerin ağzındaki lakırtı budur, bizde yetişmiş kaliteli iş veren bulamıyoruz. Sen adamı haftanın 6 günü 60 saat ortalama çalıştır, sonra asgari ücret yada çok az üstüne çalışmasını bekle!!! Adam diyecekki, ben nasıl olsa çok düşük maaş alıyorum, başka bir iş yapsam en kötü yine bu kadar alırım, mesala garson olsam üstüne bahşiş bile alırım, hem elektrikte usta olsam ne yazar, ustaların halide ortada dedikten sonra ne yapsan boş. Yetişmiş elemen sıkıntısın ana sebebi iş verenlerin tutumudur. İşte tanıdığım biri güvenlik görevlisi oldu, sabah 7 öğleden sonra 3, haftanın 5 günü aldığı maaş 1.200 lira, asgari geçim indirimi sendika ödeneği derken 1.400 tl ye yaklaşıyor, bide ayda bir haftasonu nöbeti varmış, burdan yaklaşık 200 tl daha geliyor, al sana maaş 1.600 tl oldu. Haftada 40 saat çalışmayla, ne iş tecrübesi, ne yoğun tempo nede başka bişey. Teknisyen olarak 800 lira alıyordu,biraz aklı bassa kpss ye bastırır en kötü lise mezunu memur olarak 1.700-1.800 tl maaşı olur ömür boyu rahat eder. Eh bundan sonra yetişmiş eleman bulamıyoruz demek kolay, almadan vermek Allaha mahsus!!!
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,690
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst