Elektrik Üretimiyle İlgili!!!

bir değişiklik olmaz.elektriğin gücünü etkileyen belli başlı kıstaslar vardır.onlar olduktan sonra fark etmez.Ama mıknatıs içeride olursa şu açıdan daha iyi olur,fırça kullanmak gerekmez.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bügün sormak istediğim bi soruyu daha ben sormadan yanıtlamışsınız. Ama bi detay daha lazım oda şu:"prensipteki niceliklerdeki değişmelere bağlı alınan elektrik nasıl değişiyor?" Yani misal mıknatıs'ın 1000devir/dakika ile indüklediği iletkenden 5v alıyoruz. Deviri 2000'e çıkarırsak kazançta 2 katına mı çıkar?(10v alır mıyız? Yoksa daha mı a daha mı çok?)

Aşağıda dediğiniz 90 derece olayı barajlardaki mantık mı?(birbiri içerisinde 2 silindir. dıştaki Silindir sabit iletken iken içteki Silindir hareketli mıknatıs. Falan... Eğer hidroelektrik barajlarındaki mantıkla aynı değilse durumu biraz açar mısınız?

Bu temel prensipte manyetik akı ile ilekenin kesişme açısının 90 derece olması durumunda gereilim en üst seviyede olacaktır, unutmayalım.

Elektrik üretimi temelde bu ilkelere bağlıdır ancak daha karmaşık süreçleri ve dizaynları içerdiğini gözardı etmemek gerek.

"Karmaşık süreç ve dizayn" ı biraz açmanızı isteyebilir miyim?

Tekrar teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,844
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst