Elektrik-Elektronik Mühendisliği mi? Yoksa Makine Mühendisliği mi?

mekatronik mühendisliği
ikisinede bedel ;)
 
mekatronik mühendisliği
ikisinede bedel ;)

Makine kontrolü, otomasyon, Bakım gibi konular için uygun bir mühendislik dalı tabiyki mekatronik. Kendini bir kısımda geliştirmene gerek kalmıyor, zaten okulda veriyorlar temeli ama dediğim gibi farkları var. Elektrik-Elektronik Mühendisi tüm elektrik projelerini çizer, kontrol eder, yetkisini alır. Kapsam kapsam bakmamak gerekir. Tam olarak temelinden bakmak lazım.

Tam anlamıyla temeli;

1-Elektrik Mühendisliği: Kuvvetli Akım
2-Elektronik Mühendisliği: Zayıf Akım
3-Elektrik-Elektronik Mühendisliği:Kuvvetli Akım-Zayıf Akım
3-Makine Mühendisliği: Makine
4-Mekatronik Mühendisliği: Makine ve Zayıf Akım

Artık hangisi tam olarak ilgi alanınıza giriyorsa...
 
Kardeş makine- elk-elektronik-yazılım bölümlerini kapsayan mekatronik müh. var
bir araştır derim.
 
Birbirinden farklı bölümleri tek alanda toplayan mühendislikler ne kadar faydalıdır bence bunu tekrar düşünmek gerekeir. Sonuçta üniversitelerde verilern kredi sayıları belirlidir. Mekatronikte de makinada da elektronikte de sana verilecek kredi sayıları aynı olacak.Bu kredide sadece elektronik veya makina mı sana daha çok geri dönüşüm yapacaktır yoksa yine aynı krediye sahip mekatronik mi. Bence tek alanda uzmanlaşılabilecek bölümler daha faydalı olabilir. Ki İTÜ de kendi fakültelerinde mühendislik bölümlerini birleştirmeye değil ayırmaya gitmiştir. Elektronik mühendisliğinin bünyesinde olan telekomnkasyon için bile orada ayrı bir mühendislik açılmıştır. Elektronik mühliğinin bi ünide açılması elektrk-elektronik mühe göre daha rahattır çünkü her üniversite elektrik mühliğinn yüksek gerilim labartuarlarını karşılayamaz. Bu bölümelri de seçerken üni koşullarına, üninin içinde bulunduğu şehir koşullarına(sanayi vs.)dikkat edersen senin için daha karlı olabilir.Kolay gelsin:))
 
osmangazi üniversitesi makine mühendisliği oldu tekrardan teşekkür ediyorum herkese
 
evet merhabalar öncelikle bu ilk senem.aklımda bu 2 meslek var ama tercih sıralamamda hangsinin üstte bulunacağına karar veremedim . mesleki yatkınlık olarak 2sine uyum sağlayabileceğimi severek yapabileceğimi düşünüyorum.benim sizden ricam bu 2mesleği gelecek+para+çalışma koşulları+meslekte ilerleme durumu...vs konularda karşılaştırmak olacak..şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler...

öncelikle başarılar aslında fark etmez ama elektrik elketronik olursa herhalde daha iyi olur başarılar
 
merhabalar madem tercihde zorlanıyorsun mekatronik mühendisliği var 4 adet mühendisliği kapsıyor.geleceği parlak bir meslek.

bizimkisi sadece bir öneri

saygılar hürmetler
 
hadi hayırlı olsun ...
Meslektaş olduk yani, yinede değiştirmek için hala bir şansın var ...:)
 
Bu Ülkede Ajdar Anık(çikita muz) Gibi Adamlara Makine Mühendisi Diploması Vermişler! Gerisi Sana Kalmış...

Not: Ajdar'ın Doğuştan mı Sonradan mı Salak Olduğunu Anlamak İçin 2004 Ekim'inde Özellikle Oturup Bayağı Konuştum, Adam Doğuştan Sakat..:)
 
Mekatronik tavsiye ederim, bir çok alanı kapsıyor, hoşuna giden bir alanında okurken veya mezun oldukdan sonra kendini geliştirebilirsin, birde Unideki egitimi gözünde çok büyütme, önemli olan kendi kendini geliştirebilmesini ögrenebilmek. Başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,814
Kullanıcılar
451,314
Son üye
teslamotor

Yeni konular

Geri
Üst