Elektrik/elektronikteki her bir hata ve ortaya çıkan sonucu size bir ders (ömür boyu öğrenmeye, bunu unutmamaya) neden olması açısından talihsiz, kötü bazı çarpılmalar dışında çok faydalı olabilir, kendi fikrime göre..
Örneğin 8-10 metrelik uzatma kablosunda 0.50 - 0.75 mm'lik standart bir kablo yerine çok ince, tek damarlı, çift kablolu zil, hoparlör kablosu kullanıp masanın ayağının bu kablo üzerine gelip onu kesmesiyle, prizde fiş takılıyken ezilmesiyle, şebekeden kısa devre yapmasıyla, bu kablonun boydan boya yanmasıyla kablolarda kesit kavramını, ince kesitli çok uzun kabloların sigortayı uzun süre hiç attırmayıp tıpkı bir rezistans, bir bobin sargısı gibi davranarak hat sonundaki kısa devresiyle boydan boya yanarak yangınlara davetiye çıkardığını 16 - 17 yaşlarımda iken böylece yaşayarak öğrendim. Yerler marley kaplıydı ve bu ince telin yanık izi belirli belirsiz biraz olsun kalmış oldu, bu marleyde böylece.
Elektronik konusunda ise elektrolitik kondansatörlerin, polarite (kutup) olayını tam olarak bilemediğimden, trafo > doğrultma sonunda ters kutuplarda 1000 mF 16 voltluk bir elektrolitik kondansatörü bağlayınca patlayıp, kaldığım özel yurtta iç elektrolitik sıvısının odaya çok kötü koku olarak yayılıp odayı kokutmasıyla da elektrolitik kondansatörlerinin ters bağlantısının çok tehlikeli patlamalara, mutlak sızmalara böylece neden olabildiğini, daha üniversite öğrencisiyken 19-20'li yaşlarda öğrendim ve ömür boyu bunu unutmadım. Bu hatalar bana çok faydalı ve öğretici (ders) oldu. Kolay gelsin.