Elektrik gittiğinde devreye girecek güç kaynağı

ugurguneel

Üye
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba herkese.

Veterinerde sadece 1 mini buzdolabını kullanmak için güç kaynağına ihtiyacım var. Elektrik gittiğinde kendiliğinden devreye girecek, 4-5 saat çalışabilecek.

Böyle bir sistem için ne almalıyım. Maliyeti düşük olacak şekilde nasıl çıkarım bu işin içinden? Teşekkürler şimdiden.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba herkese.

Veterinerde sadece 1 mini buzdolabını kullanmak için güç kaynağına ihtiyacım var. Elektrik gittiğinde kendiliğinden devreye girecek, 4-5 saat çalışabilecek.

Böyle bir sistem için ne almalıyım. Maliyeti düşük olacak şekilde nasıl çıkarım bu işin içinden? Teşekkürler şimdiden.
merhaba buzdolabinizin gücü nekadar.
 
UPS almanızı tavsiye ederim, en azından bağımlılıklarınız az olur.
 
Mini buzdolabı dediğiniz büro tipi buzdolabı olsa gerek. Büro tipi buzdolabı gücü yaklaşık 120-150 w. arası oluyor. Elektrik kesintisinde 5 saat çalıştıracak sistem için ;
1adet 100 Ah. kuru akü fiyatı 1000 tl.
1 adet 600 w. tam sinüs inverter fiyatı 300 tl.
1 adet akü şarj cihazı fiyatı 100tl.

Toplamda 1400 tl.ye çözülüyor. Hadi bir 100 tl. de kablo, şalter vesaire malzemelere sayın 1500 tl.ye 5 saat çalıştırırsınız.
 
Sn.ugurgeneel; Bazı ups'lerin kendi kullanım kitapçığında buzdolabı,printer,aspiratör motoru,vb. cihaz ve makinaların çalışırken ups hattına geri darbeler şeklinde gönderilen ters sinyallerle,bu tür cihaz ve makinaların pc dışında kullanımlarında,sadece pc için düşünülen bu ups'lerin çabuk bozulup garanti dışında kalacağından söz ediliyor,örneğin tunçmatik ups lite 650'lerde olduğu gibi.Bu ups seçimini yaparken buna çok dikkat etmeniz gerekecektir.

Bir de buzdolabındaki yardımcı sargılı tek fazlı asenkron motorun tıpkı şebekedeki gibi sağlıklı,verimli çalışması gerçek sinüs formlu üretilen elektik kalitesine bağlıdır.Sn. ŞEF' imizin sözünü ettiği "şarj cihazı-kuru akü-gerçek sinüslü invertör" çıkışıyla buzdolabını beslemeniz bir seçenek olarak bence daha uygunu olur. Ama bu tercih sizindir,çünkü her cihaz veya makina türü için geliştirilmiş ups'leri bulup kullanmak da günümüzde mümkündür.Bir de ups gibi çalışan inverterler vardır.Eğer bunlardan 600 watt'lık gerçek sinüslüsünü bulursanız buna sadece 100 amperlik kuru akü bağlantısını yaparsınız.Çünkü akü şarj devresi inverterin kendi içindedir,diğer sıradan ups'lerdeki gibidir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:


Teşekkür ederim herkese cevaplar için.
Benim için az yer kaplaması da önemli. Bu yüzden sizin de dediğiniz gibi bir Inverter+Kuru akü ikilisi gayet iyi olur benim için. Fakat özür dileyerek söylemek istiyorum, halen nasıl bir şey almam gerektiği konusunda tam fikir sahibi olamadım. Rica etsem bana herhangi bir ürün modeli ile birlikte örnekleyerek anlatabilir misiniz bu ikili sistemi.
Teşekkür ederim tekrar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,918
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst