Elektrik kontrolu

Mr.pink

Üye
Merhaba su pompasına giren 380 kablolarinda kontrol kalemi ile faz var gibi gözüküyor fakat ölçü aletiyle volltaj görünmüyor kablonun girdiği sigortada 380 volt var ama aşağıya gelmiyor kablo köpük olsa kontrol kaleminin ışığı yanarmi

Kontrol kalemi ile 380 voltun varlığını su pompası başındaki bu bağlantılardan sağlıklı olarak tespit edemezsiniz, çünkü su pompasındaki klemens bağlantılarında voltmetre ile olan ölçümde 380 voltun net ölçülmesi gereklidir. Bu da ölçülemediği için ya sigortalarla (buşonlarla) veya ara bağlantılarda ilgili olası bir kesiklik durumunu araştırmalısınız. Çünkü tek faz ucu kablolarla gelse 2 faz hiç gelmese bile onun yakın kablolarda oluşturduğu elektromanyetik indüksiyonla diğer kablolarda statik (ölü) Elektrik yükünü siz kontrol kalemiyle olan ölçümle fazlar 3 faz tam olarak geliyor yanılgısıyla yanlış algılarsınız. Kolay gelsin.

Kontrol kalemi ile 380 voltun varlığını su pompası başındaki bu bağlantılardan sağlıklı olarak tespit edemezsiniz, çünkü su pompasındaki klemens bağlantılarında voltmetre ile olan ölçümde 380 voltun net ölçülmesi gereklidir. Bu da ölçülemediği için ya sigortalarla (buşonlarla) veya ara bağlantılarda ilgili olası bir kesiklik durumunu araştırmalısınız. Çünkü tek faz ucu kablolarla gelse 2 faz hiç gelmese bile onun yakın kablolarda oluşturduğu elektromanyetik indüksiyonla diğer kablolarda statik (ölü) Elektrik yükünü siz kontrol kalemiyle olan ölçümle fazlar 3 faz tam olarak geliyor yanılgısıyla yanlış algılarsınız. Kolay gelsin.
Kontrol kalemiyle değil sadece ölçü aleti ilede ölçtüm voltaj yoktu kablonun köpük olma olasiligini düşündüm ama kontrol kalemi ile olude olsa elektrik gelmesi kabloda köpük olmama ihtimalini dogurdu

güzel insan, buralara acemi ve çok bilmek isteyen bilgisiz arkadaşlar fazla uğrar ve biz onlara elektrikçi çağır deriz, çünkü iş bilen değildirler. gelelim sizin sorununuza. kontrol kalemi güvenilir bir test aracı değildir. Elektrik enerjisinin gölgesini görse yanar. sigortada enerji var, elde bir. kablomuzu sigortadan ayıralım ve (3 veya 4 kablo bilmiyorum) örnek kırmızı ve mavi kabloyu birleştir ve motor başında ölçü aletiyle kısa devre testi yap (buzzer veya diyot modu) sonra diğer kabloları da test et böylece kablonuzda kopukluk var mı yok mu öğrenmiş olursunuz. mekanik olarak bu kadar yardım edebilirim.

Kontrol kalemiyle değil sadece ölçü aleti ilede ölçtüm voltaj yoktu kablonun köpük olma olasiligini düşündüm ama kontrol kalemi ile olude olsa Elektrik gelmesi kabloda köpük olmama ihtimalini dogurdu

Su pompası- 3 fazı taşıyan enerji kablosu- Sigorta bağlantıları kademesinde; 3 fazı ileten ara kablo ve sigorta bağlantıları üzerinde durun. Çünkü sıkıntı ikisinden birindedir. Ara kabloyu su pompasından ve besleme hattından ayırıp her fazı taşıyan kabloyu uçtan uca dijital avometrede sesli omaj kısmında ölçün. Kopukluk olmadığı anlaşılırsa 3 faz bağlandığı noktadan 3 fazı ileten sigorta veya onun ara bağlantılarıyla ilgili olarak pompaya kadar 3 faz gelemiyordur. Kolay gelsin.

Su pompası- 3 fazı taşıyan enerji kablosu- Sigorta bağlantıları kademesinde ara kablo ve sigorta bağlantıları üzerinde durun. Çünkü sıkıntı ikisinden birindedir. Ara kabloyu su pompasından ve besleme hattından ayırıp her fazı taşıyan kabloyu uçtan uca dijital avometrede sesli omaj kısmında ölçün. Kopukluk olmadığı anlaşılırsa 3 faz bağlandığı noktadan 3 fazı ileten sigorta veya onun ara bağlantılarıyla gelemiyordur. Kolay gelsin.
Bu dediğiniz malesef mümkün değil yaklaşık mesafesi 600 metre ve dik bir yamacdan aşağı sarkıyor kablo

Merhaba su pompasına giren 380 kablolarinda kontrol kalemi ile faz var gibi gözüküyor fakat ölçü aletiyle volltaj görünmüyor kablonun girdiği sigortada 380 volt var ama aşağıya gelmiyor kablo köpük olsa kontrol kaleminin ışığı yanarmi
Sigorta "çıkışlarından" faz-faz arası ölçümleri yapın 3 adet 380 görürseniz sigorta çıkışları sağlamdır. Sonra aynı şekilde ölçümleri kablonun son noktasında tekrar yapın. 3 adet 380 görmezsiniz kablo hasarlididir.

Sigorta "çıkışlarından" faz-faz arası ölçümleri yapın 3 adet 380 görürseniz sigorta çıkışları sağlamdır. Sonra aynı şekilde ölçümleri kablonun son noktasında tekrar yapın. 3 adet 380 görmezsiniz kablo hasarlididir.
Sigorta çıkışında 380 volt var ama kablo sonunda yok

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,661
Son üye
gazihannclk

Yeni konular

Geri