arkadasım motordan dönme ben 30kw asenkron motordan yaptım motorlar 1400 d/dak uc baglantısını 4'lü paralel yapıyorsun yaklasık buda sana 22 amper bir cıkıs veriyor yani 11 kw bir motoru rahatlıkla calıstıra biliyorsun klemens baglantısını yıldız yapıyorsun yıldız köprüsünden netürü temin ediyorsun cıkıs uclarınada 40 kwar kondastör baglıyorsun enerjiyi alıyorsun daha ayrıntılı bilgi istersen motor uc baglantısını cizebilirim k.gelsin.unutmadan motordan motora degisiyor.
arkadasım motordan dönme ben 30kw asenkron motordan yaptım motorlar 1400 d/dak uc baglantısını 4'lü paralel yapıyorsun yaklasık buda sana 22 amper bir cıkıs veriyor yani 11 kw bir motoru rahatlıkla calıstıra biliyorsun klemens baglantısını yıldız yapıyorsun yıldız köprüsünden netürü temin ediyorsun cıkıs uclarınada 40 kwar kondastör baglıyorsun enerjiyi alıyorsun daha ayrıntılı bilgi istersen motor uc baglantısını cizebilirim k.gelsin.unutmadan motordan motora degisiyor.
arkadaşlar Elektrik motorlarunun üzerinde değişiklikler yapdığım zaman jenaratör olarak kullanabilirmiyim ve hangi tip motorlar üzerinde değişiklik yapabilirim .
teşekkürler[/QU
elektrik motorunu jeneratöre çevirme denemesi her elektrik motoru ile olmaz DC elektrik motorunun prensibi buna uygun olur piyasada DC elektrik motoru bulman ne kadar mümkün bilemem ! .. AC asenkron motorları zaten hiç hesaba katma ancak bulacagın DC motoru ile beraber voltajı düzenleyen
AVR ihtiyacın olacak ondan sonra elektrik motoruna ikaz verebileceğin bir gücünde olması gerekiyor ( rüzgar ile veya su ile artık ne bulursan )